Kihirdették a United csoportmérkőzéseinek beosztását

Péntek délután sorsolták az UEFA Európa-liga csoportjainak beosztását, a mai napon pedig az is kiderült, hogy mi lesz a pontos menetrend az európai porondon az ősz során.


Az első meccsnap szeptember 8-án lesz, a Vörös Ördögök pedig a Real Sociedad csapatát fogadja majd ekkor az Old Traffordon, magyar idő szerint 21:00-kor. A spanyol gárda nem lesz ismeretlen a United számára, hiszen 2021-ben már kétszer megütköztek a második számú európai kupasorozatban, 2013-ban pedig a Bajnokok Ligájában mérkőztek, az angol rekordbajnok pedig 2 alkalommal is nyerni tudott, ezek mellett pedig kétszer gólnélküli döntetlennel végeztek.

 

A következő fordulóra sem kell sokat várni, mivel már szeptember 15-én megrendezik, melyben Ten Hag csapatára egy moldáv kirándulás vár a Sheriff Tiraspol otthonába. A Sárga-feketék először akadnak össze a manchesteriekkel és nem árt velük majd vigyázni, hiszen nem is oly rég még a később Bajnokok Ligája győztes Real Madridot is képesek voltak legyőzni, ráadásul a Bernabeuban.

 

A harmadik fordulóra utána október 6-ig várni kell, a United pedig ismét utazik, a célállomás pedig ezúttal Ciprus lesz, a házigazda pedig az Omonia Nicosia. A The Queen, azaz a A királynő becenévre hallgató csapat sem került fel eddig a Vörös Ördögök étlapjára és ez csupán a második alkalom, hogy az Európa-liga csoportkörébe jutottak. Első alkalommal 2020/21-ben sikerült ez nekik, az előző idényben pedig a Konferencia Liga jutott nekik.

 

 

Október 13-án érkezik majd a 4. forduló, melyben az Omonia meccs visszavágóját láthatjuk majd, a helyszín ezúttal viszont majd az Old Trafford lesz. A nicosiai csapatnak nagy élmény lesz majd az Álmok Színházában pályára lépni, hiszen a saját stadionjuk befogadóképessége kevesebb, mint a harmada a Vörös Ördögök otthonáénak. Reméljük kellően megilletődöttek lesznek és megremeg a lábuk néhány alkalommal.

 

Az utolsó előtt csoportmérkőzés október 27-én érkezik, a helyszín pedig ismét Manchester lesz, az ellenfél pedig a Sheriff Tiraspol. Az utolsó fordulót pedig idegenben teljesítheti  a holland mester csapata, mégpedig november 3-án, a Real Sociedad otthonában.

 

A további menetrend pedig dátumok szerint az alábbi:

 

Rájátszás a nyolcaddöntőbe kerülésért:

 

Sorsolás: november 7.

1. mérkőzés: 2023. február 16.

2. mérkőzés: 2023. február 23.

 

Nyolcaddöntők:

 

Sorsolás: 2023. február 24.

1. mérkőzés: 2023. március 9.

2. mérkőzés: 2023. március 16.

 

Negyeddöntők, elődöntők és döntő:

 

Sorsolás: 2023. március 17.

 

Negyeddöntő 1. és 2. mérkőzésének időpontjai: 2023. április 13. és április 20.

 

Elődöntők 1. és 2. mérkőzéseinek időpontjai: 2023 május 11. és május 18.

 

Döntő időpontja: 2023. május 31.

 

Döntő helyszíne: Budapest, Puskás Aréna


uefa.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!