Ten Hag: A játékosok követik a sikerhez vezető szabályokat

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag arról beszélt, hogy a Vörös Ördögök elkezdték betartani azokat a szabályokat, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy sikeresek legyenek.


A United Liverpool elleni győzelmét egy 1-0-s siker követte a Southampton ellen a St. Mary's-ben, Ten Hag pedig úgy érzi, hogy csapata kezd hozzászokni ahhoz, amit a nehezen induló szezon elején kért tőlük.

 

A menedzser a szombati mérkőzés lefújását követően elmondta: "Láttam egy csapatot a pályán, jó szervezést, egymásért küzdő játékosokat, a szabályok betartását és szerintem voltak nagyon jó futballpillanatok is és a legjobb periódusunkban gólt is szereztünk a fordulóst követően."

 

"A csapattal folytatjuk a közös utazást, amit a felkészülési szezon első napjával kezdtünk, próbálunk erősíteni is és ehhez még mindig nyitva van az átigazolási ablak. Az új játékosoknak is elmondjuk a szabályokat, hogy azokat betartva játszanak majd."

 

"A labdarúgás egy csapatsport, bonyolult sportág 11 játékossal 11 másik ellen, így időbe telhet egy-egy bemutatkozás, mert edzeni is kell, közben játéklehetőséget is próbálunk teremteni, hogy mielőbb bekerülhessenek."

 

 

"Láttam jó pillanatokat a Liverpool ellen és most is. A Szentek ellen az első félidő végén volt szép lehetőségünk, illetve a második játékrészben is több, viszont sokkal boldogabb lennék, ha az utolsó periódusban is tudnánk irányítani a mérkőzést, mert a Southampton abban a periódusban nagy nyomást gyakorolt ránk hosszú labdákkal. Többet kell akkor is birtokolnunk a labdát és ha kell, akkor tudnunk kell a végéig nyomás alá helyezni az ellenfelet."

 

A győzelem egyben a United első kapott gól nélküli mérkőzése is volt a szezonban, amelynek elérését a holland menedzser a nagy csapategységben látta.

 

"Úgy gondolom, hogy csapatként védekeztünk, a védekezés javával pedig elégedett is voltam. Látom, hogy van még hova fejlődni, de a hátsó 4-es De Geaval nagyon egyben volt, illetve előttük Scott és Eriksen is. Szóval nyugodtan mondhatom, hogy szép csapatteljesítmény volt."

 

Ten Hag azt is elismerte, hogy a United szombaton nem volt a legjobb formájában, de időnként ilyen mérkőzésekre is szükség van és tudni kell ezeket is megnyerni és továbblépni.

 

"Szerintem itt, a Premier League-ben vannak a legjobb edzők és játékosok, nagy a mérkőzések intenzitása és ahány csapat annyi féle kihívás. Ehhez alkalmazkodni kell, meg kell találni a módot a meccsek megnyerésére. Ezt csináltuk ma."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!