Leicester City 0-1 Manchester United

Sancho góljával elhozta a három pontot a United a King Powerből.


Ha csütörtök, akkor United-meccs, mondhatjuk ezt az idei szezonban is, hiszen az Európa-ligában ezeken a napokon rendezik majd a találkozókat. Azonban egyelőre most bajnoki összecsapás várt a Vörös Ördögökre, akik a Leicester otthonában léptek pályára.

 

Az első percek során a tizenhatosok között járt a labda, majd a 7. perc környékén sikerült beszorítania a hazaiakat Eriksenéknek. Szögletekig eljutott a vendégcsapat, majd Eriksen egy lövést is megereszthetett kapura, de a gól elmaradt.

 

15 perc elteltével éledezett a Leicester, a játék inkább a manchesteri térfélen folyt, azonban a United szerzett vezetést a félidő felénél. Egy remek ellentámadás végén Rashford kiválóan tálalt Sancho elé, aki elvitte a kapus mellett a labdát, majd a kapuba gurított. 1-0 a Vörös Ördögöknek!

 

A gól jót tett a Unitednek, amely ezután teljesen a kezében tartotta a mérkőzés menetét. A Rókák szinte helyzetet sem tudtak kialakítani, bár Ten Hag csapata sem a szezon legjobb támadójátékát nyújtotta az első félidőben.

 

Fordulás után sokkal intenzívebben játszott a Leicester, teljesen beszorította a Unitedet. De Geának nagyot kellett védenie Maddison szabadrúgásánál, azon kívül azonban nem volt komolyabb feladata.

 

Negyedóra elteltével tudott kiszabadulni Ten Hag csapata és egyre többször jutottak el a hazai tizenhatosig, bár helyzet nem alakult ki.

 

A 65. percben McTominay szabálytalankodott Maddison ellen, nagyon jó helyről végezhetett el szabadrúgást a hazaiak 10-ese, aki szerencsére a sorfalba bombázott.

 

Teljesen tehetetlen Leicester játszott az utolsó 15 percben, mely során könnyedén át tudott robogni a középpályán a manchesteri alakulat. A csereként beálló Ronaldo többször is helyzetig jutott, ollózott, lőtt, de nem sikerült betalálnia.

 

A rendes játékidő utolsó percében Fernandes beadását Iheanacho rosszul találta el, nem sok kellett ahhoz, hogy öngólt szerezzen a támadó.

 

Ahogy a Soton elleni, úgy ez a bajnoki sem volt könnyű munka, még akkor sem, ha a mérkőzés legnagyobb részében nem forgott veszélyben a vezetés, még úgy sem, hogy a végén Maddison és Justin is lövéssel próbálkozott.

 

Premier League, 5. forduló
Leicester City 0-1 Manchester United
King Power Stadium

 

Vezette: Craig Pawson

 

Leicester: Ward - Justin, Ndidi, Evans, Thomas - Soumare - Maddison, Tielemans(Iheanacho 76.), Dewsbury-Hall, Barnes - Vardy(Daka 88.)
Nem használt cserék: Iversen, Albrighton, Brunt, Castagne, Soyuncu, Iheanacho, Praet, Perez

 

United: De Gea - Dalot, Varane, Martinez, Malacia - McTominay, Eriksen - Elanga(Casemiro 59.), Fernandes, Sancho(Ronaldo 68.) - Rashford(Fred 87.)
Nem használt cserék: Heaton, Kovar, Lindelöf, Maguire, van de Beek, Garnacho

 

Gólszerző: Sancho 22'

 

Sárga lap: Vardy, Maddison illetve Dalot, Malacia, Martinez

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!