Manchester United 3-1 Arsenal

Nincs már 100%-os csapat a Premier League-ben, ugyanis a Manchester United hazai pályán legyőzte a listavezető Ágyúsokat és 3 pontra feljött rájuk.


Erik ten Hag azonnal a csapatba tette legújabb igazolását, a brazil Antony-t, aki Elangát szorította ki a kezdőből.

 

Lendületesen kezdték a csapatok a találkozót, bár a kapuk nem voltak veszélyben egészen a 8. percig, amikor Antony az alapvonalnál sarokkal tette vissza a labdát Dalot-nak, aki nagyszerűen ívelt a kapu elé, Eriksen lövése végül kapu mellé szállt. Nem sokkal később Sancho lapos próbálkozását kellett védenie Ramsdale-nek. 

 

Nagyon beszorította ellenfelét a manchesteri gárda, labdabirtoklási fölénye igen drasztikus volt, azonban a vezetést mégis a vendégek szerezték meg. A 12. percben Eriksen ellen Odegaard egyértelműen szabálytalankodott, de a játékvezető semmit sem fújt, Saka remekül tálalt Martinelli elé, aki 1v1-ben a kapus mellett ellőtte a labdát a hálóba. De szerencsére a VAR-szobában ezúttal értelmes döntésre voltak képesek és a játékvezetőre rászóltak, hogy nézze vissza az esetet, amit meg is tett és visszavonta a gólt.

 

A közjáték megzavarta a Unitedet, mert utána sokkal inkább az Arsenal akarata érvényesült. 

 

Martinelli lövésénél kellett lábbal hárítania De Geának, majd Xhaka lövését blokkolta McTominay.

 

A 32. percben Odegaard beadását Martinelli fejelte 5 méterről, De Gea nagyot védett, maradt a 0-0. Nagyon nyomott az Arsenal ezekben a percekben.

 

A 35. percben remek támadást vitt végig a United, mely végén Rashford tálalt Antony elé, akinek nem volt nehéz dolga, a kapus mellett a hosszúba tekert, 1-0 a Unitednek!

 

Három perccel később Odegaard okos szabadúgása után Saka lőtt, a labda a lábak között flipperezett, végül De Gea kezében landolt.

 

A félidő vége kiegyenlített volt, komoly helyzet nem született, így a Vörös Örögök vonulhattak vezetéssel a szünetre.

 

A második félidőt az Ágyúsok kezdték határozottabban, folyamatosan ellenfelük térfelén fociztak, keresték az üres területeket, esetleges védelmi hibákat, de nem igazán találtak ilyeneket.

 

Óriási helyzetek maradtak ki az 52. percben. Előbb Odegaard lőhetett teljesen üresen 9 méterről, de amolyan "jó lövés...bedobás" szintű lett a próbálkozás, majd pillanatokkal később Saka 6 méterről a hosszúba akart lőni, de a játékszer elsuhant a kapufa előtt.

 

Sajnos érett a gól, ami a 60. percben meg is született. Jesus kapott remek labdát, Dalot próbálta szerelni a tizenhatoson, sikerült is neki, azonban a labda így éppen Saka elé került, akit nem fogott Martinez, a támadó pedig üresen állt és könnyedén passzolt a kapu közepébe, 1-1.

 

Nem sokáig tartott az Ágyúsok jó kedve, a 66. percben Fernandes zseniális átadással ugratta ki Rashfordot, az angol csatár kapura tört és higgadtan lőtt a jobb alsóba 18 méterről, 2-1 a Vörös Ördögöknek!!!

 

Jöhetett volna a harmadik hazai gól is, remekül támadott le Ronaldo, Fred szerzett labdát és tette Fernandesnek, aki át akarta emelni Ramsdale-t, a kapus azonban hárított.

 

Így kell cserélni! Legalábbis az ellenfél edzőjének, aki hármat cserélt a 74. percben, egy perccel később pedig gólt lőtt a United. Fernandes elképesztően nagy labdát tett Eriksen elé, aki kapura törhetett, jött vele Rashford is, a dán önzetlen volt és gólpasszt adott az angol csatárnak, aki duplázni tudott a rangadón, 3-1 a Unitednek!

 

Nagyon jó helyről végezhetett el szabadrúgást a vendégcsapat a 83. percben, Xhaka lőtt a sorfalba.

 

A 90. percben Martinelli kaphatott volna nagyszerű labdát, de McTominay hatalmasat mentett.

 

A ráadásban Smith Rowe lövése szállt a kapu fölé, majd Fred beadását Fernandes akarta lekészíteni Ronaldonak, ám a védelem szögletre mentett.

 

Bár az Arsenalnál volt többet a labda és többet is próbálkoztak, azonban a manchesteriek hatékonyabban játszottak a kapu előtt és lezárta az Ágyúsok veretlenségét.

 

Premier League, 6. forduló
Manchester United 3-1 Arsenal
Old Trafford

 

Vezette: Paul Tierney

 

United: De Gea - Dalot, Varane, Martinez(Maguire 80.), Malacia - McTominay, Eriksen - Antony(Ronaldo 58.), Fernandes, Sancho(Fred 67.) - Rashford(Casemiro 80.)
Nem használt cserék: Heaton, Dubravka, Lindelöf, Shaw, Elanga

 

Arsenal: Ramsdale - White(Tomiyasu 80.), Saliba, Gabriel, Zinchenko(Vieira 74.) - Lokonga(Nketiah 74.), Xhaka - Saka, Odegaard(Smith Rowe 73.), Martinelli - Jesus
Nem használt cserék: Turner, Tierney, Holding, Cedric, Marquinhos

 

Gólszerző: Antony 35', Rashford 66', 75' illetve Saka 60'

 

Sárga lap: McTominay, Maguire illetve Saliba, Saka

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!