Hat játékos bekerült az UEFA keretbe

A Manchester United hat fiatal játékosa rákerült a klub Európa-liga keretének B-listájára.


Bár a listára való rákerülésük még nem feltétlenül jelenti azt, hogy érdekeltek lesznek meccsnapokon, de annak egyértelmű eredménye, hogy az akadémia számos tehetsége az elmúlt napokban már együtt készült a felnőtt csapat keretével. 

 

A kapusok közé Radek Vitek neve került fel, aki így csatlakozott David de Gea-hoz, Martin Dubravkahoz és Tom Heatonhoz.

 

A középső védő, Tyler Fredricson kulcsembere az előző szezonben Ifjúsági FA-kupát nyert csapat döntőig tartó menetelésének, ám a Nottingham Forest ellen sajnos betegség miatt nem lehetett ott a fináléban.

 

Kobbie Mainoo, aki szintén egyike a tavalyi aranyérmeseknek, idéntől már az U21-es csapatot erősíti, a Carlisle United elleni EFL Trophy meccsen pedig jól is teljesített.

 

Kobbie Mainoo

 

Zidane Iqbal már megcsillogtatta tudását a Vörös Ördögök nyári felkészülési túrája keretében is, az érett produkciót nyújtó iráni felnőtt válogatott játékos pedig egyben a legidősebb a most listára került szextettből. 

 

Shola Shoretire, Iqbalhoz hasonlóan már szerepelt felnőtt szinten a manchesteriek színeiben és már szerepelt az Európa-ligában is, amikor a csütörtöki ellenfél Real Sociedad elleni 0-0-s döntetlen alkalmával csereként lépett pályára 2021-ben. Az angol U19-es válogatott játékos azon az estén a klub legfiatalabb európai kupameccsen szereplő játékosává avanzsált.

 

A lista Charlie McNeillel válik teljessé - a középcsatár eredményes volt a Carlisle ellen és betalált a hétvégén a Liverpool ellen 2-2-re végződött Premier League 2 bajnokin is. A pénteken 19. születésnapját ünneplő támadó szinten nagy hatással volt az előző szezonban nagy sikert elérő, Steve Binnion vezette U18-as csapatra.

 

Anthony Elanga szintén a B-lista tagjának tekinthető, mivel megfelel a kritériumoknak. 

 

A Manchester United Európa-liga kerete:

Kapusok: David De Gea, Tom Heaton, Martin Dubravka, Radek Vitek*.
Védők: Victor Lindelof, Harry Maguire, Lisandro Martinez, Tyrell Malacia, Raphael Varane, Diogo Dalot, Luke Shaw, Aaron Wan-Bissaka, Axel Tuanzebe, Tyler Fredricson*.
Középpályások: Bruno Fernandes, Christian Eriksen, Fred, Casemiro, Jadon Sancho, Facundo Pellistri, Donny van de Beek, Scott McTominay, Zidane Iqbal*, Kobbie Mainoo*.
Csatárok: Cristiano Ronaldo, Anthony Martial, Marcus Rashford, Antony, Anthony Elanga*, Shola Shoretire*, Alejandro Garnacho, Charlie McNeill*.

* = B-lista.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!