McTominay élvezi Erik egyediségét

A Manchester United középpályása, Scott McTominay élvezi, hogy Erik ten Hag menedzser sokkal közvetlenebb és azt mondja, hogy a korábban tapasztaltakhoz képest ez semmihez sem hasonlítható.


Scott McTominay az elmúlt hetekben kulcsfontosságú embere volt Erik ten Hag csapatának és a legutóbbi 5 bajnoki mindegyikén a kezdőben kapott helyet, annak ellenére, hogy Casemirot leigazolták augusztusban, ami egyben azt is jelenti, hogy nagyobb verseny alakult ki az általuk betöltött pozícióért. A brazil játékos az Omonia Nicosia elleni Európa-liga mérkőzésen került a kezdőbe, McTominay pedig a 82. percben lépett pályára.

 

A Manchester City-től elszenvedett 6-3-as vereség kétség kívül visszalépést jelentett a csapat számára, de Scott teljesítménye ettől függetlenül lenyűgöző volt és a többi találkozón, melyeken a kezdőben volt nyertek is a Vörös Ördögök.

 

A menedzser és a játékosok közötti megértés az, amit Scott nem csupán a pályán, hanem azon kívül is érez és mesélt a klubmédiának is beszélgetéseikről és a játéktól távoli életről egyaránt.

 

"Nyilvánvalóan vannak olyan beszélgetések a csapaton belüli dolgokról, amelyek nem tartoznak a külvilágra, de például a felkészülési túrán nagyon sokat kérdezett a családomról, hogy ők hogy vannak, hogyan boldogulnak és ez nagyon jó érzés volt, mert azt éreztem, hogy megbízhatok benne, hogy szeretnék az irányítása alatt játszani és benne lenni a csapatában és éreztem, hogy ő szorít nekem."

 

 

"Egyértelmű, hogy minden tőlem telhetőt megteszek érte, mert ő teljesen megért engem, ami egy játékos számára hatalmas dolog. Ilyet még soha nem tapasztaltam."

 

"Voltak tapasztalataim más edzőkkel is, de ez most nagyon-nagyon jó."

 

Scott külön kiemelte Erik három munkatársát is, akik azzal érdemelték ki elismerését, hogy már a nyáron nagy energiát vittek a csapatba.

 

"Nagyon sok változás történt. Szerintem egyértelműen észrevehető a pályán az, hogy a menedzsernek mennyivel másabb elképzelései vannak. Mellette pedig a többi stábtaggal, Mitchellel és Darennel is nagyon jó egységet alkotunk."

 

"Steve McLaren pedig a szó szoros értelmében az egyik legnagyobb arc a futballban, mert mindenkit képes együtt tartani és ez nagyon jó mert növeli az önbizalmunkat."

 

"Úgy érzem, hogy néhány játékosnak szüksége volt erre a tavalyi szezon után, szükségük volt arra, hogy felsegítsék őket és arra az energiára, amit a klubhoz hoztak."

 

Ten Hag szeptemberben a hónap menedzsere elismerést is és 2019 óta ő az első United menedzser és nagyon örült annak, hogy stábjával együtt örökíthették meg a díj átvételét.

 

Eriket a City elleni meccs előtt azt mondta, "A futball soha nem egy emberről szól.", Scott pedig egyet ért azzal, hogy igazi csapatmunka folyik, amely a nyilvánosság számára nem látható folyamatokat is érinti.

 

"Minidig a kollektíva a fontosabb, nem az egyén. Mindenkinek megvan a maga szerepe és mindeni segít mindenkinek egyénileg is. A menedzser több alkalommal is leült velem videókat nézni, a többiek is más játékosokkal, mert fontos, hogy mindneki végezze a munkáját és a személyzet zseniálisan csinálja."

 

"Arra ösztönöznek, hogy Te is ugyan ezzel a hozzáállással csinálj mindent, mint ők a saját feladataikat."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Everton - Manchester United

Premier League, 10. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!