Everton 1-2 Manchester United

Hátrányból fordított a United és a meccs végi nyomást is túlélte, így három ponttal távozhatott a Goodison Parkból.


Nem megszokott időben, vasárnap este vendégként szerepeltek a Vörös Ördögök a Premier League 10. fordulójában. Az az Everton fogadta Fernandeséket, mely rosszul rajtolt, ám az utóbbi meccsein veretlen maradt.

 

Sajnos hamar vezetést szerzett a hazai gárda. Fernandes vesztett labdát saját térfélen nem először a szezon során és sajnos valószínűleg nem is utoljára, Iwodi elé kerül a labda, aki 20 méterről remek csavarással lő a kapu bal oldalába, 1-0 az Evertonnak.

 

A kapott gól felpörgette a vendégeket, akik komoly labdabirtoklási fölénybe kerültek. A fölény tíz perc után góllá érett, a középpályán szerzett labdát a csapat, Martial kiválóan indította Antony-t, aki a kapus mellett a jobb alsóba emelte a játékszert, 1-1. Ezzel a nyári igazolás történelmet írt, ugyanis ő az első manchesteri játékos, aki első 3 meccsén mindig betalált.

 

A 20. percben Eriksen 21 méterről próbált betalálni Pickford kapujába, de az angol hálóőr szögletre tudott menteni. A következő percben Martial került közel a gólhoz, ám a hazai kapus ezúttal is a helyén volt.

 

Sajnos Martial megsérült, így kényszerű cserét kellett végrehajtania ten Hagnak, Ronaldo lépett pályára.

 

A 37. percben nagy tüzijátékot rendezett Fernandes, be is talált, de Ronaldo lesen volt korábban, így maradt a döntetlen.

 

Három perc volt hátra a félidőből, amikor Rashford remek beadása szállt a kapu elé, Casemiro üresen fejelhetett, de nem talált kaput. Nagy helyzet volt!

 

A 44. percben megszületett Cristiano Ronaldo 700. klubgólja! Casemiro zseniálisan ugratta ki a portugált, aki ballal a rövidbe lőtt Pickford mellett, fordított a United!

 

Összességében megérdemelten vonulhatott előnnyel a szünetre a manchesteri csapat, sokkal többet tett a gólokért és ha élesebbek lettek volna a játékosok, már el is dönthették volna a mérkőzést.

 

Talán a mérkőzés leglangyosabb 10 perce telt el a második játékrész elején, nem igazán voltak veszélyben a kapuk, majd az 58. percben remek beadás szállt jobbról a tizenhatoson belülre, Ronaldo fejelt, de kapu mellé csúsztatott. Ha hagyta volna Fernandesnek, talán 3-1 lett volna már az eredmény.

 

A 62. percben a hazaiak is próbálkoztak, Iwobi lőtt a kapu elé, Coleman éppen csak bele tudott érni a labdába, amit nem tudott már irányítani.

 

Onana fejjel próbálkozott az Everton első szögletét követően, de a labda a léc fölött hagyta el a játékteret.

 

Remek támadást vitt végig a Man United, Ronaldo tette le Eriksennek lövésre, a dán azonban kapu fölé bombázott.

 

De Gea kirúgását Ronaldo fejelte Rashford elé, aki túljutott két védőn, elvitte Pickford mellett és a kapuba passzolt...azonban kezezés miatt a játékvezető nem adta meg a találatot.

 

Az utolsó perceket megnyomta az Everton, Garner lövését tolta szögletre De Gea, majd Calvert-Lewin fejese ment kapu mellé.

 

Szálltak a beívelések a manchesteri kapu elé, a védelemnek komoly munkát kellett végeznie. 

 

Premier League, 10. forduló
Everton 1-2 Manchester United
Goodison Park

 

Vezette: David Coote

 

Everton: Pickford - Coleman,(Garner 76.) Coady, Tarkowski, Mykolenko - Onana, Gueye(Calvert-Lewin 76.), Iwobi - Gray, Maupay(Rondon 84.), Gordon(McNeil 67.)
Nem használt cserék: Begovic, Keane, Davies, Vinagre, John

 

United: De Gea - Dalot, Lindelöf, Martinez, Shaw - Casemiro, Eriksen(McTominay 83.) - Antony(Varane 93.), Fernandes, Rashford - Martial(Ronaldo 28.)
Nem használt cserék: Heaton, Malacia, Fred, Sancho, Pellistri, Elanga

 

Gólszerző: Iwodi 5' illetve Antony 15', Ronaldo 44'

 

Sárga lap: Onana, Gordon illetve McTominay

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!