Ten Hag reakciója az Everton legyőzésére

Erik ten Hag csapata karakterét dicsérte, miután a Manchester United hátrányból 2-1-re legyőzte az Evertont a Goodison Parkban, vasárnap és ezzel létfontosságú 3 pontot szereztek a Premier League-ben.


A Vörös Ördögök mindössze 5 perc elteltével már hátrányba kerültek Liverpoolban Alex Iwobi találatának köszönhetően, aki a tizenhatoson kívülről eresztett el egy életerős lövést, amire De Gea nem tudott odaérni.

 

A United azonban összeszedte magát és Antony, illetve Cristiano Ronaldo találatainak köszönhetően egyenlíteni, majd fordítani tudtak, így Ten Hag csapata győzelemmel térhet vissza Manchesterbe.

 

A holland menedzser csapatának a találkozó végére elég forróvá vált a talaj a házigazdák rohamai miatt, miután Rashford találatát a VAR kezezés miatt érvénytelenítette.

 

Ten Hag a mérkőzés lefújását követően az MUTV-nek és a BT Sportnak nyilatkozva örömét fejezte ki az eredmény miatt, de megnevezte azokat a területeket is, amelyeken a Vörös Ördögöknek jobban kellett volna teljesítenie és akkor kevésbé lett volna stresszes a találkozó vége.

 

 

Több gólhelyzetet kell teremteni

"El kellett volna hallgattatni a szurkolóikat azzal, hogy megszerezzük a 3. gólunkat. Már az első félidőben is az volt az érzésem, hogy több gólt kell szereznünk, ráadásul uraltuk a játékot. Több jó lehetőséget is teremtettünk, de többet kell kihoznunk ezekből. A menedzsernek is jó, ha nyugodtan ülhet a padon és élvezheti a meccset."

 

Félelmetes légkör

"Nehéz a Goodison Parkban az Everton ellen játszani, mert hihetetlen tömeg áll a csapat mögött. Emellett pedig jó szezont is futnak. Hét meccse veretlenek voltak és nehéz ellenük gólt szerezni. Mi tudtunk kettőt, illetve hármat is, szóval ez mindenképp pozitív."

 

Hatásos cserék

"Ismét elégedettek vagyunk a cserékkel. Cristiano győztes gólt szerzett, Scott és Rapha is jól szálltak be. A nehéz helyzetekben láthattuk, hogy Rapha mennyire fontos a védekezés szervezésében a vezetői képességeinek köszönhetően."

 

Lenyűgöző első félidő

"Az első 35 perc jó volt, sőt, lenyűgöző. Igaz már akkor is voltak hanyag pillanataink, de jó volt a játék labdával, jól passzoltunk és a helyzetkialakítás is elfogadható volt. Nem engedtük, hogy a mi térfelünkön tanyázzanak és ránk erőltessék az akaratukat. A játékuk egyik fő eleme az, hogy a labdát keresztbe járatják, ami valós veszélyt jelenthet és ezt sikerült megakadályoznunk."

 

Antony hatása

"Szinte biztos voltam abban, hogy azonnal képes lesz hatással lenni a csapat játékára. Voltak jó és rossz pillanatai is már, de úgy gondolom, hogy ma az eddigi legjobb meccsét játszotta. Most látható volt, hogy mire képes védekezésben is és pontosan ezt várom tőle. Szóval elégedett vagyok a teljesítményével és a fejlődésével. tudom, hogy még mindig sokat tud javulni és kell is a Premier League-hez, de minden nap dolgozik, hogy a legjobbat hozza ki magából."

 

Casemiro klasszisa

"Tapasztalt és képes a kisebb hibákat követően is higgadt maradni és helyesen cselekedni. Nagy hatással van a játékra azzal, hogy rengeteg párharcot megnyer és képes remekül helyezkedni, hogy labdákat szerezzen, jól passzol, ami fontos volt a gólnál. Remek labdát adott Cristianonak, aki szintúgy remekül fejezte be az akciót."

 

Harci szellem

"Az elmúlt hetekben már láthattuk, hogy ez megvan a csapatban. Jó hangulat uralkodik az öltözőben és könnyebbé tehetjük az életünket, ha ez így is marad, illetve ha jobban fogunk a második félidőben is dominálni. Volt néhány jó lehetőségünk ott is, de diktálhattuk volna jobban a játék ütemét. Van hova fejlődni, de nem akarok túl sokat panaszkodni, amikor legyőztük az Evertont idegenben 2-1-re. Jól állnak a tabellán, nehéz ellenük gólt szerezni, nekünk pedig ez kétszer is sikerült, boldog vagyok és dicséret illeti a csapatot."

 

Fontos győzelem

"Minden meccsen be akarjuk gyűjteni a 3 pontot. Nem számít, hogy ki az ellenfél, hogy kivel játszunk, ez a célunk és alaposan fel kell készülnünk minden megmérettetésre. Ezt követlejük meg a játékosoktól, hogy minden nap, de különösen a meccsnapokon a lehető legjobb teljesítményt nyújtsák."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!