Ten Hag csapatát dicsérte

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag szerint dicsérettel tartozik csapata irányába az Omonia Nicosia ellen az Old Traffordon elért győzelmük miatt.


A Vörös Ördögöknek egészen a 34. lövésükig kellett várniuk ciprusi ellenfelük védelmének feltöréséhez, pedig már úgy tűnt, hogy a vendégek kihúzzák gól nélküli döntetlennel az Álmok Színházában rendezett Európa-liga csoportmérkőzést.

 

A második félidőben becserélt Scott McTominay a 93. percben szerzett győztesgóllal segített otthon tartani a Unitednek a három pontot, amellyel továbbra is tapadnak az E-csoportot vezető Real Sociedadra. A mérkőzést követően Ten Hag a BT Sportnak, a MUTV-nek és hivatalos sajtótájékoztatóján beszélt a történtekről.

 

"Végig volt hitük és ezért tudtak gólt szerezni" - kezdte Ten Hag.

 

"Dicsérettel kell illetnem a csapatot. Türelmesek voltunk, folyamatosan a megfelelő pozíciókba kerültünk, helyzeteket dolgoztunk ki és nem engedtük az ellenfelünket kijönni, szóval szerintem jól teljesítettünk. A teljesítmény elismerésre méltó."

 

Azonban a holland szakember szerint a helyzetekkel jobban kellett volna sáfárkodniuk, az Omonia kompakt védekezésének ellenére is.

 

"Az egyetlen fontos dolog a futballban, hogy gólt szerezz" - tette hozzá.

 

"Szerintem ennek a meccsnek 3 vagy 4-0-ra kellett volna végződnie a javunkra."

 

"Az egyetlen dolog, ami hiányzott a játékunkból, az eredményesség. Számos helyzetet válthattunk volna gólra, de egy olyan ellenféllel szemben nem könnyű, akik igazán kompaktak és kőkemény védőfallal állnak fel. Rengeteg mozgás és kreativitás jellemezte a játékunkat, sok helyzetünk is volt, de nem lőttük be őket."

 

 

A ciprusiak kapusa, Francis Uzoho parádés teljesítménnyel tartotta távol kapujától a hazai próbálkozásokat, egészen az utolsó pillanatig.

 

"Gratuláltam neki" - folytatta Ten Hag.

 

"Nagyon-nagyon sok védést mutatott be és számos tiszta helyzetünkből nem lett gól, mert ő meccsben tartotta a csapatát. A tizenhatoson belüli teljesítményünk jó volt, de a befejezések már nem. Reménykedjünk, hogy a következő hetekre tartogattuk a gólokat."

 

Az újabb megszerzett három ponttal tovább élnek a United reményei a csoportelsőséget illetően, de Ten Hag szerint mindig csak a soron következő mérkőzésükkel szabad foglalkozniuk.

 

"Nem tudom, ki kell várnunk" - válaszolta, amikor McTominay győztesgóljának fontosságáról kérdezték.

 

"Még van hátra két meccsünk, szóval mérkőzésről-mérkőzésre kell készülnünk."

 

Az ellenfél védekezésének feltörése érdekében a csapat támadói pozíciókat cseréltek az összecsapás végéhez közeledve.

 

"Közelebbi pozícióba akartam tenni Marcust [Rashford] Ronnyhoz [Cristiano Ronaldo], hogy több és több támogatást biztosítsak számára, emellett pedig különböző variációs lehetőségeink legyenek a jobb szélen."

 

"Ezzel egy sokkal inkább középpályás jellegű játékoshoz, mint Bruno [Fernandes], kellett alkalmazkodniuk egy tipikus szélsőhöz képest. 60 percig Antony rohamozta őket, Brunoval pedig egy másik variációt próbáltunk megvalósítani. Meg kellett próbálnunk, hogy milyen hatással lesz ez a játékunkra."

 

A mérkőzés lefújását követően a manchesteriek már a következő, vasárnapi feladatukra koncentrálhatnak, amikor a Newcastle Unitedet fogadják.

 

"Ez egy nagy mérkőzés lesz, amelyre megfelelően fel kell készülnünk és energiát kell gyűjtenünk hozzá."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Newcastle

Premier League, 11. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!