McTominay: Ez egy fontos győzelem

A Manchester United győztes gólját szerző Scott McTominay a 3 pont megszerzésének fontosságáról beszélt, mivel arra törekednek, hogy első helyen végezzenek az E jelű csoportban.


A középpályás csereként lépett pályára a második félidőben, a 93. percben szerzet találata pedig 3 pontot ért az Old Traffordon rendezett találkozón. Sokáig úgy tűnt, hogy a Vörös Ördögöknek meg kell elégedniük 1 ponttal, a győzelemmel viszont továbbra is 3 ponttal vannak lemaradva a Real Sociedadtól és még két mérkőzés hátra van.

 

"Ez óriási számunkra" - mondta McTominay a B Sportnak. "Az üzenet a mérkőzés előtt is az volt mindenki részéről, hogy meg akarjuk nyerni a csoportunkat és határozottan most is ez a cél."

 

"Mindannyian szeretnénk az első helyen végezni, úgyhogy ez a győzelem fontos volt nagyon számunkra."

 

Annak ellenére, hogy a Vörös Ördögök végig dominálni tudtak a mérkőzésen, az Omonia kapusa, Francis Uzuho minden gólszerzési kísérletet hárítani tudott. A nigériai válogatott játékos élete legjobb teljesítményét nyújtotta és rengeteg elképesztő védést mutatott be, hiába próbálkoztak rengetegszer a United támadói a gólszerzéssel.

 

A rivális kapus teljesítményéről Scott így nyilatkozott: "Kiváló volt és sokszor az az érzés volt benne, hogy ez valahogy nem a mi napunk, minden elismerésem neki és a csapatának."

 

Hozzátette: "Türelmesnek kell lenni. Marcusnak rengeteg lehetősége volt, a végén, mikor odajött hozzám azt monda, hogy, ha egésznap a pályán lett volna, szerinte most akkor sem ment volna be egy labda sem a hálóba."

 

 

"Sokat próbálkozott, de nem jött össze a gól. Casemiro a keresztlécet találta el. A kapusuk, akit most láttam először teljesen más szinten mozgott. A fair-play megköveteli, hogy azt mondjam, kiválóan teljesített."

 

A rengeteg sikertelen gólszerzési kísérlet ellenére Scott azt mondja, hogy bízik abban, hogy a United megtalálja majd a tovább vezető utat.

 

"Nagyon jó csapatszellem van a klubon belül annak ellenére, hogy hétről-hétre küzdeni kell a helyünkért. A kapusuk kiváló volt, ami számunkra sajnálatos, de végül sikerült gólt szerezni."

 

Scott hozzátette: "Az idő előre haladtával egyre mélyebben védekeztek így a széleken szabadultak fel helyek, ezt pedig ki tudtuk használni."

 

Ez a találkozó egy újabb olyan mérkőzés volt, ahol a cserék tudtak villogni, Scott pedig így most csatlakozott Cristiano Ronaldohoz, Marcus Rashfordhoz és Anthony Martialhoz, akik a legutóbbi találkozókon szintén csereként tudtak fontos találatokat szerezni.

 

"Fontos, hogy tudjuk a csapatot rotálni és ez egy csapatjáték, ahogy láthattuk ezt az Everton elleni meccsen is, amikor a cserepadról érkező Ronaldo jegyzett győztes gólt. Az ilyen hozzáállást várja a menedzser és most mindneki elégedet lehet."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Newcastle

Premier League, 11. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!