Ten Hag: Nem engem kell éltetni a szupercserék miatt

Erik ten Hag visszautasította, hogy a szezon során meglépett cseréi miatt őt dicsérjék, annak ellenére, hogy folyamatosan elérik a kívánt hatást.


A Vörös Ördögök legutóbbi négy mérkőzésen legalább az egyik cserejátékos eredményes tudott lenni, kezdve Anthony Martial duplájával a manchesteri derbin elszenvedett vereség során. Az idegenbeli Omonia Nicosia elleni Európa-liga csoportmérkőzésen Marcus Rashford kétszer, Martial pedig egyszer volt eredményes a padról beállva, míg Cristiano Ronaldo francia csapattársa sérülése miatt korai csereként az első félidőben szerzett győztesgólt az Everton ellen.

 

Csütörtökön este Scott McTominay szállította az önfeláldozóan védekező Omonia ellen hazai pályán a győztesgólt, amely előkészítésében a szintén csereként beszálló Christian Eriksen és Jadon Sancho is részt vett.

 

"Örülünk ennek és ez elárul bizonyos dolgokat a csapaton és a kereten belül uralkodó szellemiségről" - magyarázta Ten Hag hivatalos mérkőzés utáni sajtótájékoztatóján.

 

"Például azt, hogy megértették, ez a játék nem 11 játékosról, hanem az egész keretről szól."

 

"Így kell tenni és valamikor ez így is működik. Természetesen ha hiszel benne, az ellenfeled pedig fárad, akkor a cserék hatással tudnak lenni abban az esetben, ha megfelelő a hozzáállásuk és arra fókuszálnak, hogy direktek legyenek. Első sorban ez a támadásra igaz, de egyben a védekezésre is. Például Rapha Varane beállt és hihetetlenül fontos hatása volt a védekezésünkre [az Everton ellen, ahol hatalmasat mentett fejjel]."

 

 

Amikor arról kérdezték, hogy elismerést érdemel-e a cserepadról beküldött változtatásai miatt, a holland kijelentette:

"Nem, ez nem rólam szól. Amikor beállítod Scott McTominay-t a csapatba, természetesen tisztában vagy vele, hogy képes megérkezni a megfelelő pozíciókba. De ő nem az a tipikus gólszerző, aki 20 gólt fog szerezni, ellenben mondjuk Marcus Rashforddal."

 

"Energiát kölcsönöztünk a csapatnak a cserék által, növelték a tempót a bal szélen, ezt pedig jó volt látni. Aztán lehet, hogy a cserejátékosod fog gólt lőni. De mint említettem, az olyan játékosoknak, mint Rapha Varane vagy Scott McTominay, feladatuk lehet a győzelem megőrzése is."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!