Ten Hag még bizonytalan a legerősebb középpályáját illetően

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag saját elmondása szerint még bizonytalan azt illetően, hogy néz ki a legerősebb középpályás sora.


Az 52 éves holland szakember a szezon előtt vette át a Vörös Ördögök kispadját, amely óta 16 tétmeccset vívtak meg.

 

Azonban olybá tűnik, a korábbi Ajax menedzser még nem találta meg első számú középpályás párosát, ugyanis Fred, Scott McTominay, Casemiro és Christian Eriksen is láthatóan harcban van a 4-2-3-1-es formáció kezdőcsapatbeli helyeiért. A csütörtök esti, Omonia Nicosia elleni Európa-liga csoportmérkőzésen éppen McTominay volt az, aki a hosszabbításban a mindent eldöntő győztesgólt szerezte az Old Traffordon.

 

"Ebben a pillanatban nehéz megmondani (hogy melyik a legerősebb összeállítás a középpályán)" - kezdte Ten Hag.

 

"Hosszabban kell együtt játszaniuk, de ami fontos, hogy nekünk egy keretre van szükségünk a céljaink eléréséhez."

 

"Szerintem Fred jó meccset játszott (az Omonia ellen). Jól teljesített a presszingelésekben és rengeteg labdát szerzett."

 

"Balszerencsére nem tudott gólt szerezni. Nagyszerű mozdulat volt tőle, amikor megkapta a középre beemelt labdát, de a fejese nem talált kaput. Azonban így is hatással tudott lenni a csapatra."

 

"Szerintem voltak összjátékaink, a középpályán pedig minden az egyensúlyról szól. Én elégedett vagyok mind a négyükkel és remélem ezt az utat folytatják majd."

 

 

Ten Hag beszélt támadóiról, Marcus Rashfordról és Antony-ról is, hozzátéve, hogy mindkét játékostól többet láthatunk majd a jövőben.

 

Rashford Omonia ellen nyújtot teljesítményéről így szólt:

"Rengeteg dolgot jól csinált, de a végén tudja, hogy sokkal könyörtelenebbnek kell lennie és gólt kell szereznie."

 

"Amikor ilyen jó bemozgásaid vannak és ennyire jól tudsz összejátszani a csapattársaiddal, akkor az abból fakadó helyzeteket be is kell fejezni."

 

"Tudom, hogy néha ilyen a játék és van, hogy nem sikerül semmi az adott estén, de egy másik meccsen ez megváltozhat. Szerintem ő nagyon jó formának örvend, ez pedig megmutatkozik az általa kidolgozott helyzetekben is."

 

Arról, hogy mire számíthatnak a United szurkolók Antony-tól a jövőben, Ten Hag így beszélt:

"Fejlődésre. Szerintem mostanra már láthattuk a cselezési képességeit, a sebességét, a befejezéseit és az előkészítéseit."

 

"Most azon kell dolgoznia, hogy még több variációt tudjon vinni a játékába. Ő egy olyan játékos, aki nagyon gyorsan tud alkalmazkodni a legmagasabb szinthez."

 

"Ő nagyon szereti a kihívásokat. És szüksége is van rá. Számára minden egyes edzés kihívást jelent, ahogyan minden mérkőzés is és ez az, ami a legjobbat hozza ki belőle."


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!