Ten Hag: Nem lehet kifogás, hogy idegenben játszunk

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag ragaszkodik ahhoz, hogy csapatának ugyan olyan eredményeket kell elérnie idegenben, mint az Old Traffordon.


A holland irányításával a Vörös Ördögök figyelemre méltó eredményeket értek el hazai pályán a Liverpool, az Arsenal és a Tottenham ellen is. Az előző szezonban a United előtt végzett 5 csapat közül a City-vel pedig idegenben játszott Ten Hag csapata, ám azon a rangadón 6-3-ra kikaptak. 

 

A Chelsea jelenleg az egyetlen klub, akik tavaly az első 5-ben végeztek és még nem meccseltek a 2022/23-as szezonban a rekordbajnokkal, de szombaton erre is sor kerül a Stamford Bridge-en, Erik pedig abban bízik, hogy csapata képes lesz hasonló színvonalú teljesítményt nyújtani és úgy játszani, mint az Old Traffordon megnyert rangadók során, melyeken nagy győzelmek születtek.

 

"Számomra soha nem jelent különbséget, hogy otthon, vagy idegenben játszunk, mert a mérkőzés 0-0-ról indul mindkét esetben" - magyarázta a menedzser a pénteki sajtótájékoztatóján.

 

"11 játékos néz szembe 11 játékossal, plusz a játékvezető. Szóval mindegy. Ráadásul idegenben is mindig komoly támogatást kapunk a szurkolóinktól, ennek pedig nagyon örülünk."

 

"Erősnek érezzük magunkat és alig várjuk a holnapi meccset."

 

 

A Tottenham elleni teljesítményt nagyon pozitívan értékelte az Old Trafford közönsége és nyugodttan lehet azt mondani, hogy ők is hozzájárultak a sikerhez, támogatásukat pedig nagyra értékeli a holland, viszont elárulta, hogy élvezi az idegen környezet által jelentett kihívásokat is.

 

"Csodálatos az Old Traffordon játszani a szurkolóinkkal a hátunk mögött. Minden alkalommal újra és újra nagyszerű élmény és szerintem az ellenfelek nem is szeretnek már az Old Traffordon pályára lépni."

 

"Ugyanakkor szeretek idegenben is játszani, mert a Premier League stadionjai fantasztikusak. Szóval nagyon várom a Stamford Bridge-et. Már megtapasztaltam milyen ott játszani és tudom milyen a hangulat. Elárulom, fantasztikus."

 

A fővárosi mérkőzésen Ten Hag ismét szembekerül a technikai zónában Graham Potterrel, aki nemrég vette át a Chelsea menedzseri pozícióját, a szezonban pedig már egyszer legyőzte a Unitedet, bár akkor még a Brighton csapatát vezette. Azzal a bajnokival indult a szezon és az volt a holland szakember első tétmérkőzése a Vörös Ördögök élén.

 

"Ez most egy más fajta játék lesz, egy másik csapat ellen" - válaszolta Ten Hag, amikor arról kérdezték, hogy milyen egy olyan ellenféllel szembenézni, akivel nemrég már találkozott.

 

"Azóta történtek változások, előbbre tartunk az építkezésben, mint akkor és természetesen már én is többet tudok róla, mert úgy tűnik az első alkalommal ő többet tudott rólam. Talán az is előny volt számára az első találkozásunkkor, hogy a Manchester Unitedről is több ismerettel rendelkezett. De már én is több időt töltöttem el azóta Angliában, szóval holnap jó meccsre számítok."

 

"Ha pedig az összképet nézem ez végső soron nem a menedzserek harca, hanem a Chelsea és a Manchester United küzdelme lesz."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Chelsea - Manchester United

Premier League, 13. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!