Pellistrinek készen kell állnia a kihívásra

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag úgy véli, hogy a fiatal szélső, Facundo Pellistri egyike azon fiataloknak, akikre számíthat majd a szezon előre haladtával.


A 20 éves uruguayi támadó még bemutatkozására vár a United felnőtt csapatában, mivel 2020 októberi érkezése után ideje nagy részét kölcsönben töltötte két etapban is a Deportivo Alaves csapatánál.

 

Miután visszatért Manchesterbe, Pellistri elutazott a 2022-es felkészülési idényben Thaiföldre és Ausztráliába a csapattal, ahol lenyűgöző teljesítménnyel rukkolt elő, amikor lehetőséget kapott, a Liverpool elleni 4-0-ra megnyert találkozón pedig gólt is szerzett, Bangkokban.

 

Sajnos Facundo az Atletico Madrid elleni barátságos mérkőzésen, Osloban bokasérülést szenvedett, ami miatt egészen a hónap elejéig nem volt bevethető állapotban.

 

A szélső, aki már több alkalommal is kapott meghívót hazája válogatottjába, valamint a La Celeste ideiglenes vb keretébe is beválogatták, a legutóbbi 7 meccsnapi keretben szerepelt és ismét rendszeresen edz Carringtonban a felnőtt csapattal.

 

 

Most, hogy Pellistri ismét fitt, Ten Hag azt várja a fiatal játékostól, valamint társaitól, hogy győzzék meg őt arról, hogy megérdemlik azt, hogy pályára lépjenek.

 

"Hosszú ideig volt sérült" - mondta Ten Hag az újságíróknak a Sheriff Tiraspol elleni találkozót megelőző sajtótájékoztatón. "Súlyos sérülést szenvedett az Atletico Madrid elleni találkozón, de már visszatért."

 

"Néhány fiatal játékos ott van a látómezőmben, főleg támadó posztokon. Elég jó a köztük lévő versenyhelyzet és meg kell küzdeniük azért, hogy meggyőzzenek engem, hogy helyük van a csapatban és számolnom kell velük."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!