Ten Hag reakciója a West Ham legyőzésére

Erik ten Hag elégedett volt a Manchester United karakterével, melynek köszönhetően sikerült megtartani a lefújásig az 1-0-s előnyt a West Ham ellen.


A szoros mérkőzés egyetlen gólja nem sokkal a félidei szünet előtt született, amikor Marcus Rashford Christian Eriksen beadását fejelte Lukas Fabianski kapujába.

 

A találkozó lefújását követően az MUTV-nek, Sky SPorts-nak és a BBC-nek nyilatkozva a menedzser az alábbiakat mondta a 3 kulcsfontosságú pont megszerzéséről, valamint az újabb kapott gól nélküli mérkőzésről.

 

Küzdőszellem

"Igen, azt mondanám kettős érzés, mert nagyszerű és nagyon örülök ennek a győzelemnek és annak is, ahogyan harcoltunk és támogattuk egymást és igazi csapatként viselkedtünk. Voltak helyzeteink a meccsen, főleg az első félidőben és nem kaptunk gólt a kontratámadásaikból, Martinez remekül védekezett. Lehet a végső döntés nem mindig volt olyan jó, de remek gólt szereztünk. Christian Eriksen beadása és Rashford fejese zseniális volt. Viszont azt hiszem, hogy jobban kellett volna irányítanunk ezt a meccset. Jobban kellett volna figyelnünk a labdatartásra és kicsit fegyelmezettebbnek kellett volna lennünk a második félidei nyomás alatt. Az erős csapatszellem viszont elnyerte jutalmát. Jó érezni, hogy együtt vívjuk a harcot és ezt fogjuk folytatni."

 

Kapott gól nélkül

"Igen, de a futball csapatsport. Együtt csináljátok. Természetesen a labdabirtoklásra törekszünk, ami ma nem mindig sikerült. A lényeg, hogy megvédtük a kapunkat, együtt tettük ezt és persze örülök, hogy olyan egyéni teljesítményt láthattam, mint amit David de Gea mutatott. Csodálatosan védett a mai napon. Jól tudjuk védeni a tizenhatosunkat és ezen belül pedig van egy remek kapusunk. De együtt csináljuk és elöl kezdődik a védekezés és a feladat, hogy meg kell védenünk a kapunk előterét. Ebben fontos, hogy hogyan csináljuk, hogyan támogatjuk egymást, védjük egymást, motiváljuk egymást és nagyon örülök, hogy ezeket látom."

 

Csodálatos Marcus

"Fantasztikus, hogy a Manchester United ilyen nagyszerű akadémiával és történelemmel rendelkezik. A 85. évfordulója van annak, hogy szerepel az Akadémián felnőtt játékos a csapatban, Marcus pedig ennek a ténynek az egyik bizonyítéka. Zseniális gólokat tudott eddig lőni 25. születésnapja előtt, ahogy most a fejese is kiváló volt. Mindig, mindent megteszek, hogy a játékosokat a maximumra kényszerítsem, hogy megismerjem a személyiségüket és megpróbáljam a legkiválóbbakká tenni őket. Jó kapcsolatunk van. Egy olyan Marcus Rashfordot látok, aki boldog és élvezi a játékot. Szeret Carringtonban edzeni és ez nagyon jó alap a jó teljesítményhez."

 

 

Harry visszatért

"Jó teljesítményt nyújtott. Nem könnyű, amikor hetekre kidőlsz, de csütörtökön 45 percet tudott játszani, viszont a Premier League más szint. Pályára lépni ekkora nyomás alatt, főleg a végén nehéz. Cserélni sem volt lehetőségünk, mert nem volt több belső védő a padon, de túléltük. Nagyszerűen védekezett, remek játékos és nagyon jó védő és láthattuk, hogy fontos a csapat számára. Úgy gondolom, hogy jó hozzáállást mutatott, kitartó volt és magabiztosnak láttam és ezt jó volt látni."

 

Kötelék

"Ismét remek volt a hangulat és érzem a köteléket, ami a csapat, a játékosok és a szurkolók között van. Ennek a köteléknek a birtokában folytatjuk a munkát és tovább építkezünk, erősítünk. Csapatként a kemény munkát kell befektetnünk megfelelő megközelítéssel, hozzáállással és együttműködéssel. Láthatják, hogy meccsről-meccsre fejlődünk és így sikereket érünk el."

 

Guardiola az mondta, hogy a United visszatért

"Szerintem ezt még kicsit korai kijelenteni. Kritikusnak kell lennem és mondtam is a játékosoknak, hogy a második félidőben jobban kellett volna figyelni az irányításra. A csapatszellemünk viszont csodálatos, megvan a képességünk a gólszerzéshez és támadó focit játszunk és tény, hogy még javítanunk kell a dolgokon, de úgy gondolom, hogy jó irányba haladunk. Ahhoz, hogy számukra is veszélyt jelentsünk még hosszú utat kell megtennünk."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!