Manchester United 4-2 Aston Villa

Gólgazdag összecsapáson győzte le az Aston Villát a United és jutott tovább a Ligakupában.


Megkezdte Ligakupa szereplését a United. Az az Aston Villa volt az ellenfele, mely a hétvégén legyőzte a Vörös Ördögöket a bajnokságban.

 

A meccs első negyedórája nagyon alacsony színvonalat hozott, rengeteg alkalommal szakadt meg a játék a manchesteri szabálytalanságok és lesek miatt.

 

A 24. perc hozta az első igazán szép támadást, Rashford kapta meg a labdát bal oldalon, remekül tálalt a felfutó Malacia elé, akinek a beadását Dalot fejelte kapura, de egy védő fején megpattant a labda, ami így a kapu felett hagyta el a játékteret.

 

A 30. perc után kijött térfeléről a Villa, szögleteket rúghattak és Youngnak egy lövése is volt, de gólt nem sikerült szereznie a birminghami gárdának.

 

Rashford állt oda egy szabadrúgáshoz teli önbizalommal, maly telibe lőtte a sorfalat.

 

A United próbálkozott támadásokat vezetni, de szinte minden esetben lesre futott valaki. 

 

Jól mutatta a játék minőségét a 13 szabadrúgás és a 7 les. Egyik csapat sem tudott folyamatos játékot nyújtani, így pedig komoly lehetőségek nem is alakultak ki.

 

Sem egyénileg, sem csapat szinten nem volt éles a csapat.

 

Fordulás után három perc sem kellett a gólhoz, ám azt a Villa lőtte. A középpályán szereztek labdát a vendégek, Watkins kiváló labdát kapott, Dalot lemaradt róla, a támadó pedig 14 méterről a kapuba emelt.

 

Szerencsére sokáig nem örülhettek a vendégek, Fernandes ugrott ki a védők közül, középre gurított Martialnak, aki könnyedén passzolt a kapuba, 1-1!

 

A 61. percben remek támadást épített Emery csapata, Young robogott a tizenhatosig, átívelt a hosszúra, ahonnan Bailey tette vissza a játékszert, Dalot pedig saját kapujába lőtt. Ezzel feltette a koronát mai meccsére a portugál, aki nagyon gyengén játszott.

 

A 64. percben Rashford egyenlíthetett volna, de lövése, ha centikkel is, de elkerülte a kaput. Közben cserélt ten Hag, szerencsére lehozta van de Beeket is, aki szinte emberhátrányt jelentett a csapat számára. Fred és Martial is pihenhettek, ők sem váltották meg a világot ezen az estén.

 

Ami nem sikerült az előbb, az sikerült a 67. percben Rashfordnak, aki egy lecsorgó labdára csapott le, nem esett el a büntetőterületen belül, hanem kiharcolta magának a gólt.

 

Bailey próbálta eltekerni a labdát a jobb alsó sarokba, Dubravka biztosan hárított.

 

Malacia beadása jutott el Fernandesig, aki kapura fordult, 13 méterről lőtt, Olsen szögletre mentett. A sarokrúgás jól szállt a kapu elé, Maguire fejelt kapura, Olsen csak öklözni merte a labdát. Fernandes újra lőtt, de fél métert tévedett.

 

A 78. percben Olsen kirúgása Garnachot találta meg, aki okosan Fernandeshez passzolt, a portugál 15-ről lőtt, Mings próbált blokkolni, de csak irányt változtatott a labda rajta, ami a kapuban kötött ki, 3-2 a manchesterieknek.

 

A 89. percben eldőlhetett volna a meccs, Eriksen tette McTominay elé a labdát, aki 17 méterről elindított egy rakétát, ami a lécen csattant. Az előbbi előkészítő egy perc múlva befejező volt, de a dán fejese kapu fölött hagyta el a játékteret.

 

A 91. percben Garnacho zseniális beadására kiválóan érkezett McTominay és a kapuba juttatta a labdát, amivel biztossá vált a manchesteri siker.

 

A rendkívül gyenge első félidő, majd a második félidő első fele után egy nagyszerű fél félidőt mutatott a csapat, mely hátrányból felállva nyert és továbbjutott a Ligakupában.


 


Angol ligakupa
Manchester United 4-2 Aston Villa
Old Trafford

 

Vezette: David Coote

 

United: Dubravka - Dalot, Maguire, Lindelöf(Martinez 87.), Malacia - McTominay, Fred(Eriksen 62.) - Fernandes, van de Beek(Elanga 62.), Rashford(Casemiro 82.) - Martial(Garnacho 62.)
Nem használt cserék: De Gea, Shaw, Martinez, Pellistri, Shoretire

 

Villa: Olsen - Young(Cash 74.), Konsa(Mings 59.), Chambers, Augustinsson(Digne 80.) - Douglas Luiz, Kamara, McGinn - Ramsey(Bailey 59.) - Watkins, Ings(Buendia 59.)
Nem használt cserék: Martinez, Sanson, Nakamba, Archer

 

Gólszerző: Martial 49', Rashford 67', Fernandes 78', McTominay 91' illetve Watkins 48', Dalot 61' (öngól)

 

Sárga lap: McTominay, Maguire, Fernandes illetve Luiz, Young, Bailey

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!