Ten Hag örül csapata fejlődésének

Erik ten Hag véleménye szerint játékosai hozzáállása javult, mióta nyáron átvette a csapat irányítását, de kitart amellett, hogy még sok a tennivaló.


A hollandot lenyűgözte, hogy játékosai mennyire elkötelezettek a módszerei mellett, mely munkának gyümölcsét már több alkalommal is láthattuk az szezon eddigi felében.

 

A világbajnokság miatti szünetet az 5. helyen töltik a Vörös Ördögök a Premier League tabelláján 3 ponttal a Tottenham mögött, azonban Ten Hag csapata 1 mérkőzéssel kevesebbet játszott. A Unitednek nagy esélye van arra, hogy bekerüljön a legjobb 4 közé a folytatásban, a menedzser szerint ez pedig azon múlik, hogy játékosai hajlandóak-e tanulni tőle és továbbra is keményen dolgozni.

 

A vasárnapi küzdelmes 2-1-es siker a Fulham ellen  volt a legutóbbi példa arra, hogy Erik milyen erős karaktert oltott be a csapatba és a tréner úgy véli, hogy ez később is csak a Manchester United javát fogja szolgálni.

 

"Örülünk a fejlődésnek a hozzáállás szempontjából, örülünk a kialakult csapatszellemnek és együttműködésnek" - mondta Erik a mérkőzést követő sajtótájékoztatóján a Craven Cottage-en.

 

"Örülünk, hogy a szurkolóinkkal lehetünk, optimizmust és motivációt adnak, erre pedig szükségünk van, ha sikeresek akarunk lenni. Remélem, hogy sikerül folytatni a fejlődést a rugalmasság és elszántság terén, valamint abban a hitben, hogy képesek vagyunk megnyerni a nehéz mérkőzéseinket is."

 

 

Ten Hag úgy érzi, hogy van még mit javítani a United játékán és úgy gondolja, hogy játékosai levonhatják a következtetéseket a Fulham elleni kemény bajnoki kapcsán is, melyet végül Garnacho utolsó percben lőtt góljával megnyert a rekordbajnok. 

 

"Tehát, amiben most előbbre kell lépnünk, hogy minél előbb lezárjuk a meccseinket" - mondta. "Megvoltak az első félidőben a lehetőségeink és a fordulás után is adódott nagy lehetőség előttünk. Ha ilyenek vannak, akkor le kell zárni a mérkőzéseket."

 

"Engedtük, hogy egy hiba után visszajöjjenek a mérkőzésbe és utána nehezebb volt. Ha jó csapat akarunk lenni és trófeákért akarunk küzdeni, akkor ezt meg kell tanulnunk."

 

Noha a menedzsert is lenyűgözte a taktikai fejlődés, melyet csapata elért a szezon eddigi részében, gyorsan megerősítette, hogy a folyamat továbbra is időbe telik.

 

"Úgy gondolom, hogy a futball számos elemében hatalmas fejlődést értünk el" - magyarázta. "Da, ha sikeres akarsz lenni, akkor egyelőre a jó, nem elég jó."

 

"Annyi elem van, amin még javítanunk kell. Legalább 10-et fel tudnék sorolni, amin javítanunk kell, ha sikeresek akarunk lenni és trófeákat akarunk nyerni. Ezek az ambícióink."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!