Berbatov: Tan Hag Unitedje jó úton jár

Dimitar Berbatov szerint bizakodásra ad okot az, amit eddig a 2022/23-as idényben láthattunk a Manchester Unitedtől Erik ten Hag irányításával és arra számít, hogy a fejlődés üteme folyamatosan gyorsulni fog a szezon hátralévő részében.


A Vörös Ördögök a világbajnoki szünet előtt fontos győzelmet arattak Berba korábbi klubja, a Fulham ellen és a bolgár szerint a Ten Hag érában nyújtott teljesítményük rendkívül ígéretes.

 

A 41 éves csatár, aki a Bolgár labdarúgó Szövetség elnöki posztjára is esélyes azt mondja, hogy a következetesség és nagyobb koncentráció döntő fontosságú a következő lépések megtételéhez.

 

"Megvannak a játékosok és megvan az edzői stáb is" - kezdte Mark Sulivannek, a klubmédia riporterének adott exkluzív interjúját. "Megmutatta a csapat, hogy ha koncentrálnak, akkor a következetesség is megvan bennük. Megmutatták, hogy tudnak nagyszerűek lenni és voltak remek mérkőzések."

 

"Tehát azt remélem, hogy a világbajnokság után, amikor újraindul a szezon, a koncentráció és az összhang is még erősebb lesz. A szezon végeztével pedig az elől álló csapatok társaságában szeretném látni a Unitedet, akikkel a bajnoki címért fogunk harcolni a következő idényben. Nyomni kell őket amennyire csak lehet."

 

Berbatov 2012-ben távozott a Unitedtől a Fulham csapatához 4 szezont követően, melyben két bajnoki címet is nyert.  A bolgár elárulta azt is, hogy még mindig sokan megállítják hazájában az utcán és kérdezik őt a Manchester Unitednél zajló folyamatokról.

 

 

"Mindenki tudni akarja, hogy mi történik most. Hogy jó úton halad-e a csapat? A világ minden táján foglalkoztatja ez a United szurkolóit."

 

"Mindig, ahogy időm engedi megpróbálom elmagyarázni, hogy jó  úton járunk, de türelmesnek kell lenni és természetesen a következetesség és a  koncentráció szavak is elhangzanak. Ez a két legfontosabb szó, amiket állandóan ismételek."

 

"Mondhatjuk, hogy terjesztem az igét Bulgáriában és szerte a világon is, emiatt ne aggódjon senki."

 

Berbatov elismerte, hogy Ten Hag munkájának időt kell adni, de reméli, hogy amikor majd 2023-ban elkezdődik az új szezon, a United sokkal erősebb és gyorsabb lesz.

 

"Úgy gondolom, hogy Ten Hagnak meg kell ismernie a csapatát, hogy kik veszik körül, így bízni fog ő is abban, amit csinálnak és tudja majd, hogy megvalósítják amit akar."

 

"Sokszor mondtam már, hogy ahogy az élet, ez is egy folyamat, bár remélem, hogy azért nem lesz túl hosszú idő, amíg a csapat a helyére kerül. Remélem rövidebb idő lesz, mint azt tervezték elsőre."

 

"Tudom, hogy ez nem biztos, hogy lehetséges, de mélyen legbelül reménykedem benne, hogy így lesz."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!