Manchester City N - Manchester United N 1-1

A Manchester United női csapata idegenben szerzett pontot a rivális Manchester City ellen a téli szünet előtti utolsó női Szuperliga-mérkőzésen.


Marc Skinner csapata még az első félidőben vezetést szerzett, miután Leah Galton és Ella Toone kiváló összjátéka után a bal oldalon végül Galton fejezte be góllal az akciót.

 

Annak ellenére, hogy a második félidő elején a United dominált jobban, Laura Coombs egy óra játékidőt követően gólt fejelt a City számára, amivel egalizálni tudtak a kék mezesek. 

 

A mérkőzés több gólt is érdemelhetett volna, mint amennyi végül esett, ugyanis mindkét fél elkötelezetten támadott és rohamozta a másik kapuját, hogy mindhárom pontot megszerezze. Ez az eredmény azt jelenti, hogy a United továbbra is három ponttal előzi meg szomszédait, és csak két ponttal van lemaradva a listavezető Chelsea mögött. 

 

A derbi feszült hangulatban kezdődött, a United birtokolta többet a labdát a mérkőzés elején. 

 

A házigazdák azonban az első játékrész előrehaladtával egyre jobban belelendültek a játékba és elsősorban a rögzített helyzetből veszélyeztették a Vörös Ördögök kapuját. Mary Earps már korábban is tisztázásra kényszerült, miután Alex Greenwood szögletét kellett kiütnie a gólvonalról, ezt követően a védelem tisztázni tudott. 

 

A küzdelmes első 20 percben a Vörös Ördögök magasabb fokozatba kapcsoltak, Nikita Parris majdnem a kapuig jutott, miután Toone egy figyelemreméltó passzal találta meg őt, de a City védői a helyükön voltak. 


Mindössze két perccel később azonban Skinner csapata egy csodálatosan kidolgozott góllal szerezte meg a vezetést. A helyzet Galtonnál kezdődött és fejeződött is be, aki jól játszott össze Toone-nal a bal oldalon, majd bejutott a tizenhatoson belülre, és a Vörös Ördögök korábbi védője, Greenwood lábain között a kapuba lőtte a labdát.

 

A City azonnal megpróbált válaszolni Lauren Hemp révén, de a próbálkozását Earps kényelmesen hárította. 

 

A félidő hajrájához közeledve kevés lehetőség adódott, Toone távoli próbálkozása Ellie Roebuck kapuja mellett suhant el, míg Deny Castellanos próbálkozását a United kapusa védte. 

 

A második félidőre a United azzal az acélos elszántsággal jött ki a gyepre, hogy bebiztosítsa a győzelmet szomszédaik ellen, ennek megfelelően támadott és Hannah Blundell labdáját a kapu előterében Greenwood majdnem a saját hálójába fejelte egy felszabadítási kíséret nyomán.

 

A csapat korai fölényét azonban nem tudták gólra váltani, nem úgy a hazaiak, miután első igazi lehetőségüket váltották gólra. Kelly keresztlabdája tökéletesen szállt át Coombs felé, aki látszólag észrevétlenül törte be a United területére, majd hat méterről bólintott Earps mellett a hálóba.

 

A vörösök pillanatokkal később közel jártak ahhoz, hogy ismét vezetést szerezzenek, de Hayley Ladd lövését Roebuck könnyedén fogta. A City átverekedte a labdát a középpályán, mielőtt egy fantasztikus labda Khadija Shaw-t találta volna meg a kapu előtt, azonban Maya Le Tissier jókor volt jó helyen, hogy megakadályozza, A City csatárának próbálkozását. 

 

Martha Thomas a második félidőben csereként beállva közel járt a győzelmet jelentő gólhoz, de Roebuck remekül védte fejesét, így az eredmény nem változott. 

 

Mindkét félnek volt egy kevés esélye, amikor a mérkőzés hosszabbításába értek, és a United egy büntető gyanús szituációt is számon kért a bírótól, miután úgy tűnt, hogy a labda Greenwood kezéről pattant vissza a mezőnybe.

 

Az izgalmas derbit követően osztozkodtak a lányok az év utolsó Szuperliga bajnoki találkozóján.

 

Összefoglaló:

United: Earps; Batlle, Le Tissier, Turner, Blundell; Zelem, Ladd; Parris (Thomas 71), Toone, Galton; Russo (Garcia 84). 

Nem használt cserék: Baggaley, Thorisdottir, Tounkara, Moore, Staniforth, Boe Risa, Williams.

Gólok: Galton 27. 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!