Manchester United 2-0 Burnley

Olykor látványosan játszva jutott tovább a Ligakupában a Manchester United.


Vége a világbajnokságnak, de máris itt egy nagyobb sorozat. Félre a tréfával, a Vörös Ördögök megkezdik szereplésüket az EFL Cupban, ellenfelük a másodosztályban remeklő Burnley.

 

Ahogy várható volt, a kezdőcsapatba bekerültek olyanok, akik kint voltak a VB-n és olyanok is, akik nem. Természetesen a döntőben szereplő manchesteriek a keret közelébe sem kerültek, de Casemiro, Rashford, Eriksen és Fernandes a kezdőcsapat tagja volt.

 

Egyértelműen a Burnley tűnt élesebbnek az első percek során, a hazaiak csak nyomozták a labdát, majd a 8. percben a semmiből megszerezhették volna a vezetést, azonban Fernandes remek passzát követően Garnacho nem tudta elgurítani a labdát a kapus mellett.

 

Ahogy teltek a percek, a United kezdte átvenni a meccs irányítását, azonban komoly helyzet nem alakult ki egészen a 26. percig. Ekkora Fernandes látta meg, hogy Wan-Bissaka fut a jobb oldalon, zseniálisan tálalt elé, a bekk estében tökéletesen lőtt középre, ahol Eriksen érkezett és a léc alá bombázott, 1-0 a Unitednek!

 

A 30. percben labdaszerzés után Martial lőtt kapura, de a vendégek kapusának csemege volt a kísérlet.

 

Öt perccel később Dubravka percei következtek. Előbb nagyot védett egy bal felsőbe tartó lövésnél, majd egy szögletnél öklözött, majd az ide-oda pattogó labdába még beleért, ami azonban a kapu felé hullott, de szerencsére Casemiro mentett, végül egy hazaadás gurult el a lába alatt, de szerencsére még volt ideje és tere, hogy mentsen a gólvonal előtt.

 

A 41. percben Martial csinált bolondot védőjéből, azonban Peacock-Farrell nagyot védett.

 

Világbajnokság után nem volt ez egy rossz félidő, főleg ezzel a kezdővel, amilyennel talán soha máskor nem fog kiállni Erik ten Hag.

 

Fordulás után 1-1 lövéssel kezdtek a csapatok, de ezekből nem lett semmi. 

 

A United kézben tartotta a meccset, ráadásul az 57. percben sikerült megdupláznia előnyét. Saját térfélen csapott le egy labdára Rashford, aki elindult az ellenfél kapuja felé, betört a tizenhatosra, majd a kapuba lőtt. Szép, egyéni megoldás volt, 2-0!

 

A 68. percben - miközben óriási fölényben játszottak a hazaiak - Gudmundsson vaalami hihetetlenül nagy passzt adott a nem oly régen beállt Churlinovnak, akinek sikerült is lőnie, de a labda elkerülte a kaput.

 

Egy lecsorgó labda került Barnes elé, aki 15 méterről a kapu mellé lőtt. A semmiből kapott nagy esélyt a Kompany-csapat.

 

Gudmundsson lapos centerezését Barnes próbált kapuba lőni, de eltévesztette a célt.

 

A túloldalon Antony lövését kellett védenie a kapusnak.

 

Több érdemleges nem történt a hátralévő időben, a United két szép találattal, olykor nagyon látványosan, gyors passzokkal játszva legyőzte a Burnley-t és jutott tovább a kupában.

 

 

Angol Ligakupa, 4.forduló
Manchester United 2-0 Burnley
Old Trafford

 

Vezette: Graham Scott

 

United: Dubravka - Wan-Bissaka(shaw 72.), Casemiro, Lindelöf, Malacia(Williams 86.) - McTominay, Eriksen - Rashford(Fred 85.), Fernandes, Garnacho(Antony 59.) - Martial(Elanga 72.)
Nem használt cserék: De Gea, Pellistri, van de Beek, Bennett

 

Burnley: Peacock-Farrell - Roberts, Harwood-Bellis, Beyer, Maatsen(Taylor 90.) - Cullen, Cork(Egan-Riley 90.) - Benson(Churlinov 64.), Brownhill(Bastien 90.), Gudmundsson - Barnes(Twine 83.)
Nem használt cserék: Muric,  Rodriguez, McNally, Lewis

 

Gólszerző: Erisken 27', Rashford 57'

 

Sárga lap: Cullen illetve Antony, Fernandes

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!