Manchester United 3-0 Charlton Athletic

A Manchester United bejutott az angol Ligakupa elődöntőjébe, miután 2-0-ra legyőzte a Charlton együttesét.


Nyolc helyen cserélte ki kezdőcsapatát Erik ten Hag, akinél debütálhatott Mainoo is a mai napon.

 

A második percig kellett várni az első nagy lehetőségre, a középpályán szerzett labdát Fred és McTominay, utóbbi Garnacho elé gurított, aki betört a tizenhatosra, visszagurított a tizenegyes pont felé, Dalot érkezett második hullámban, ám a bekk csúnyán kapu fölé és mellé tekert. Ebben sokkal több volt...

 

Öt perccel később zseniális cselekkel bolondította meg ellenfelét Garnacho, aki balról befelé indult, majd a hosszú felsőt célozta meg, de sajnos nem talált kaput.

 

A 9. percben ismét Garnacho kavargatott a büntetőterületen, de lövése ezúttal is elkerülte a kaput.

 

Nagyszerű támadást vezetett a United a bal oldalon, Garnacho ugratta ki Malaciát, aki Fredet találta meg, a brazil 16 métrről remek lövést eresztett meg, Inniss óriásit blokkolt. Nem biztos, hogy a kapusnak esélye lett volna hárítani.

 

Kissé laposabb lett a meccs a félidő feléhez közeledve, aztán a semmiből megszerezte a vezetést a hazai alakulat. Fred átadása után Antony 20 méterről a hosszúba tekert. 1-0 a Vörös Ördögöknek.

 

Két perccel később Malacia a kapu elé lőtt, nagyot mentett a védelem, de a kipattanó éppen manchesteri elé került, ám az újabb lövésnél is blokkoltak az Athletic védői.

 

A 35. percben Fred ellen szabálytalankodott Morgan, amiért szabadrúgást kaptak a hazaiak. A brazil középpályás maga végezte el a pontrúgást, 25 méterről leadott lövése a kapufán csattant. Lehet, hogy szokta gyakorolni a szabadrúgásokat?

 

A szünet előtt próbált kontrákkal operálni a Charlton, ám csak egyszer jutottak el a United kapujáig, akkor pedig Heaton biztosan fogta a lapos beadást.

 

Fraser lövésével indult a második játékrész, azonban a kivitelezéssel akadtak gondok, így maradt a hazai vezetés.

 

A 49. percben Fred lőtte ki a labdát oldalra Wan-Bissakaának, aki azonnal középre lőtt, Elanga pedig a kapu előbb a hálóba passzolt. Ám lesen volt, így maradt az 1-0.

 

Cserélt ten Hag, rá is fért a csapatra, mert nagyon sokat esett a színvonal.

 

A 65. percben McTominay kiugratása után Garnacho próbálta bevenni a hosszú felsőt, de a vendégek kapusa remekül hárított.

 

Nem sokkal később Garnacho passzolt a védők mögé, Eriksen érkezett és már közel járt az alapvonalhoz, ahonnan középre lőtt, de sajnos lemaradtak a társak.

 

Az idő előrehaladtával a Charlton próbált egyre többet előremenni, de igazán komoly lehetősége nem akadt a vendégeknek.

 

Eriksen eldönthette volna az összecsapást, ugyanis a 85. perc elején a védők lábai között lőtt kapura, ám a vendégek portása hatalmasat védett.

 

A rendes játékidő szinte letelt, amikor egy nagyszerű támadás végén megduplázta előnyét a United. Pellistri iramodott meg, McTominay remekül mozgott, amivel megtakarította a területet az argentin előtt, aki Rashfordot hozta játékba, az angol pedig nem hibázott. Akárcsak a 95. percben, amikor Casemiro csodás kiugratása után lőtt a hálóba a United támadója.

 

Ezzel a sikerrel elődöntős már a csapat a sorozatban. Rashford kezd megállíthatatlanná válni, szinte már biztosnak mondható, hogy amennyiben pályára lép, gólt is szerez.

 

 

Ligakupa, negyeddöntő
Manchester United 3-0 Charlton Athletic
Old Trafford

 

Vezette: Jarred Gillett

 

United: Heaton - Dalot(Wan-Bissaka 34'), Maguire, Martinez, Malacia - McTominay, Fred(Eriksen 60.) - Antony(Rashford 60.), Mainoo(Casemiro 60.), Garnacho - Elanga(Pellistri 85.)
Nem használt cserék: De Gea, Lindelöf, Shaw, Pellistri, Iqbal

 

Charlton: Maynard-Brewer - Clare, Inniss, Ness, Sessegnon(Stockley 82.) - Morgan(Payne 66.), Dobson, Fraser - Rak-Sakyi(Henry 82.), Leaburn, Blackett-Taylor(O'Connell 61.)
Nem használt cserék: MacGillivray, Chin, Jaiyesimi, Kirk, Lavelle

 

Gólszerző: Antony 21', Rashford 89', 95'

 

Sárga lap: Malacia, Maguire

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!