Maguire: Ennél a klubnál elvárás a trófeaszerzés

A Manchester United bejutott a Ligakupa elődöntőjébe, miután hazai pályán 3-0-s győzelmet arattak a Charlton Athletic ellen.


A csapatkapitány, Harry Maguire a találkozó összes játékpercét a pályán töltötte és hozzásegítette a Vörös Ördögöket nem csak a továbbjutáshoz, hanem a kapott gól nélküli mérkőzéshez is.

 

A legjobb négy közé jutás kapcsán Maguire kifejezte abbéli hitét, hogy a Unitednek muszáj teljesítenie, amikor a "kulcsfontosságú pillanatok" elérkeznek.

 

"Ennél a klubnál elvárás a trófeaszerzés" - kezdte mérkőzés utáni nyilatkozatát a MUTV-nek.

 

"Ez a klub a győzelemről szól, ezt viszont már túl régen tapasztalhattuk meg. Túl régen élhették már ezt át a szurkolók, a stáb és a játékosok is."

 

"Minden egyes sorozatot komolyan kell vennünk. Ebben a szezonban még mindegyikben érdekeltek vagyunk. Az előző idény katasztrófa volt mindegyik sorozat szempontjából."

 

"Keményen dolgozunk, hogy javuljunk, tudjuk, hogy fejlődnünk kell, de a kulcsfontosságú pillanatok még előttünk állnak és akkor kell jól teljesítenünk, amikor szükséges."

 

 

A Charlton elleni sikerre reflektálva, Harry arra hívta fel a figyelmet, hogy a Unitednek könyörtelenebbnek kell lennie az ellenfél kapuja előtt, miután a mérkőzés nagy részét csak egy gólos vezetés birtokában játszották végig.

 

"Tudtuk, hogy kemény feladat előtt állunk, de sikerült egy szép góllal vezetést szereznünk, amelyért alaposan megdolgoztunk" - tette hozzá.

 

"Remekül kezdtük a mérkőzést. Viszont amikor adódik számunkra a pillanat, akkor egy kicsit könyörtelenebbnek kell lennünk. Rengeteg jó helyzetünk volt, de az utolsó labdákkal mindig rossz döntést hoztunk."

 

"A végén azért ez egy jó este volt és elvégeztük a feladatunkat. Ezek a sorozatok a győzelemről szólnak, ezt pedig sikerült elérnünk ma este."

 

A csapat 5-öse dicséretben részesítette Marcus Rashfordot is, aki a második félidőben csereként állt be, majd két kései góljával bebiztosította csapata továbbjutását az elődöntőbe.

 

"Én tudom, hogy ő mire képes" - mondta Maguire a világbajnoki szünet óta lejátszott 6 mérkőzésen 7 találatot jegyző Rashfordról.

 

"Most már négy éve látom őt mindennap, előtte pedig az angol válogatottnál is megfigyelhettem, hogy mennyire tehetséges."

 

"Nem tudok elég dicsérően beszélni a tehetségéről és nagyon jó azt látni, hogy mosollyal az arcán játszik és élvezi a futballt."

 

"Ő egy nagyon fontos játékos számunkra és ha jól akarunk teljesíteni ebben a szezonban, akkor arra van szükségünk, hogy ő ontsa a gólokat, én pedig nagyon boldog vagyok, hogy ezt meg is teszi a csapatért és saját magáért is." 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!