Ligakupa: Sorsoltak az elődöntőkre

A szerda esti sorsolást követően eldőlt, hogy a Manchester United az elődöntőkben a Nottingam Forest együttesével találkozik majd a Ligakupában.


A Vörös Ördögök idegenben kezdik majd a párharcot a január 23-án kezdődő héten, majd egy héttel később, a január 30-án kezdődő héten otthon fogadják majd ellenfelüket a visszavágóra.

 

A Forest a rendes játékidőben 1-1-es döntetlent ért el a Wolverhampton Wanderers ellen a The City Groundon, amelyet követően 4-3-as összesítéssel jutottak tovább büntetőkkel. A hazaik kapusa, a Unitedtől kölcsönben szereplő Dean Henderson két büntetőt is hárított a párbaj során - Ruben Neves és Joe Hodge próbálkozásait védve - örömittas állapotba hozva ezzel Steve Cooper legénységét.

 

A kölcsönszerződés alapján Dean Henderson nem játszhatott a két klub december 27-i, Old Traffordon játszott bajnokiján. Helyét a kapuban a walesi válogatott Wayne Hennessey foglalta el, Erik ten Hag fiai pedig 3-0-s sikert arattak Marcus Rashford, Anthony Martial és Fred góljaival.

 

 

Több mint 23 év elteltével az volt az első tétmérkőzés, amelyen a két csapat találkozott egymással, miután a Forest 1999-ben kiesett az angol élvonalból. A Ligakupában eddig három alkalommal futottak össze a csapatok és mindháromszor United győzelem született - köztük az 1992-es fináléban is, ahol Brian McClair szerezte az egyetlen gólt, amely a klub történetének első Ligakupa trófeáját jelentette.

 

A másik elődöntőben a Southampton és a Newcastle küzd majd meg egymással, miután előbbi 2-0-ra legyőzte a címvédő Manchester City-t. A Szentek sokkolták Pep Guardiola csapatát két parádés góllal, amelyeket a 23. percben Sekou Mara és a 28. minutumban Moussa Djenepo révén szereztek.

 

Nathan Jones együttese ezt követően ellenállhatatlanul védekezte végig a második félidőt a St. Mary's-ben, véget vetve a manchesteri városi rivális abbéli reményének, hogy rekord beállító 9. alkalommal is elhódítsák a Ligakupát. A Kékek legközelebb éppen a United ellenfelei lesznek majd bajnokin az Old Traffordon.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!