Manchester United 2-1 Manchester City

Hátrányból fordította meg és nyerte meg a manchesteri derbit a Manchester United és egy pontra megközelítette városi riválisát a tabellán.


Ahogy várható volt, Erik ten Hag kilenc helyen változtatott a legutóbbi, Ligakupa összecsapáson felküldött kezdőhöz képest. Talán a legnagyobb meglepetés, hogy Luke Shaw a védelem közepén kapott helyet.

 

Óvatosan kezdtek a csapatok, az első tíz percben a kapuk nem voltak veszélyben. Nem sokkal azután jött a találkozó első helyzete, Bernardo adta el a labdát saját térfélen, Eriksen okosan passzolt Fernandes elé, a portugál lövése azonban elkerülte a hosszú alsót.

 

Az óvatos játékot jól mutatta az, hogy 18 perc alatt egyetlen alkalom volt, hogy valamelyik tizenhatoson belül labdaérintés történt mezőnyjátékostól, ez Bruno nevéhez fűződött.

 

A félidő felénél érkezett az első City-helyzet, Haaland lövésénél azonban ketten is bevetődtek és kiválóan blokkoltak.

 

Remek támadást indított a United a 34. perc elején, Ederson feleslegesen jött ki kapujából, Rashford elvitte mellette a labdát, kissé kisodródott, onnan próbált kapuba lőni, de Akanji menteni tudott. Vajon mi járt a vendégek kapusának fejében?

 

Három perccel később Eriksen ugratta ki Rashfordot, aki az utolsó pillanatban hosszan tolta meg a labdát, Ederson így védeni tudott. Nagy helyzet volt ez is...

 

Sajnos a 41. percben Rashford a gyepre feküdt, nagyon úgy tűnt, hogy nem tudja folytatni a rangadót, azonban egy kis ápolás után visszatért a pályára, de ekkor még nem tudhattuk, tudja-e folytatni végig.

 

A félidő utolsó percében a manchesteri tizenhatos előtt járatta a labdát a City, ami végén De Bruyne beadásánál mentett nagyot Varane.

 

Walker megunta a passzolgatást és 25 méterről kapura bombázott, de a labda nem jutott a hálóba, ráadásul De Gea rajta volt a lövésen.

 

Rashford kifutott a gyepre az öltözőből, ami mindneképp jó hír volt a hazaiak számára. Mint ahogyan az is, hogy a második félidőre Antony érkezett Martial helyett. A francia nem volt túlságosan aktív az első 45 perc alatt.

 

Sajnos a félidő eleje a vendégeké volt, sokkal könnyebben tudtak átjutni a hazai középpályán, mint a szünet előtt, de a védelem és a kapus remekül játszott és igazán komoly lehetőség nem alakult ki, még büntető sem, pedig Foden és Cancelo is fetrengett a United tizenhatosán belül.

 

A 60. percig bírta a United a vendégek nyomását, De Bruyne adta be a labdát Casemiro mellett, Grealish érkezett és 5 méterről a kapuba bólintott. 

 

Az akarás látszott a csapaton, de helyzeteket sem tudtak kialakítani Fernandesék egészen a 79. percig. Casemiro indította Rashfordot, aki hatalmas lesen volt, rohant is a labdáért, amit nem ő, hanem Fernandes lőtte el 17 méterről és talált a kapuba. Először nem adták meg a találatot, ám végül a játékvezető konzultált a partjelzővel és megadta a találatot. 

 

Öt perccel később már a United vezetett!!! Garnacho próbálta belőni a labdát a kapu elé, elsőre nem sikerült, ám próbálkozott újra, ami már összejött neki, a védők közül Rashford lépett ki és közelről a kapuba passzolt, 2-1 a VÖRÖS ÖRDÖGÖKNEK!

 

Próbált felpörögni a City, Haaland először lőtt, de blokkolták, majd Casemiro mentett óriásit a norvég elől.

 

Shaw a 94. percben mentett fejjel hatalmasat Haaland elől. Közben ten Hag hármat is cserélt, próbálta még szilárdabbá tenni a védelmet.

 

MEGVAN! A United legyőzte a City-t egy óriási meccsen és visszatért a labdarúgás élvonalába immár a páylán is, nem csak marketing terén!

 

 

Premier League, 20.forduló
Manchester United 2-1 Manchester City
Old Trafford

 

Vezette: Stuart Attwell

 

United: De Gea - Wan-Bissaka, Varane, Shaw, Malacia(Martinez 93.) - Casemiro(McTominay 93.), Fred - Fernandes, Eriksen(Garnacho 72.), Rashford(Maguire 93') - Martial(Antony 46.)
Nem használt cserék: Heaton, Lindelöf, Elanga, Mainoo

 

City: Ederson - Walker, Akanji, Ake, Cancelo - De Bruyne, Rodri, Bernardo - Mahrez, Haaland, Foden(Grealish 57.)
Nem használt cserék: Ortega, Phillips, Gündogan, Laporte, Alvarez, Gomez, Lewis, Palmer

 

Gólszerző: Fernandes 78', Rashford 83' illetve Grealish 60'

 

Sárga lap: Eriksen, Fred

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!