Nottingham Forest 0-3 Manchester United

Magabiztos győzelemmel egy lépéssel közelebb került egy trófeához a Manchester United, mely idegenben 3-0-ra legyőzte a Nottinghamet.


Hétközi mérkőzésen volt kénytelen pályára lépni Erik ten Hag gárdája, mely a Ligakupa elődöntőjében a Nottinghamhez látogatott.

 

Nem kellett sokáig várni a vezető gólig. Rashford a 6. percben a félpályánál kapott labdát, elindult a szélen, két védő között kilépett, majd a kapuba lőtt 10 méterről. Hennessey-nek esélye sem volt, kiváló egyéni teljesítmény volt ez az angoltól.

 

Két perc múlva centikre volt a United a 2-0-hoz, Antony tekert a tizenhatosról, a labda azonban a hosszú kapufa előtt suhant el. 

 

A brazil a 13. percben is gólt szerezhetett volna; Weghorst remek átadása után Fernandes tálalt Antony elé, aki azonban kapu fölé kanyarintott.

 

A 20. perc környékén kezdett éledezni a Forest, hamar meg is lett ennek az eredménye, ugyanis a 23. percben egy kiváló kontra végén Surridge lőtte ki a hosszú alsót, 1-1. Gondolhattuk ezt pár másodpercig, azonban a VAR szobában lesnek látták a szituációt, ami miatt érvénytelen lett a találat.

 

A 27. percben egy szöglet utáni tisztázást követően Scarpa lövésénél védett nagyot De Gea. 

 

Johnson pillanatai következtek, két lövéssel kísérletezett a csatár, előbb De Gea védett, majd szép cselek utáni lövése kapu fölé szállt.

 

Antony-nak nem akart összejönni ma a gól, Weghorst nagyszerű lekészítése után a brazil került hatalmas helyzetbe, ám Hennessey földöntúli védéssel hárított.

 

Casemiro robogott a kapu felé a félidő utolsó percében, Antony elé tálalt, aki kapura lőtt, Hennessey nagyot védett, de a labda kijött róla épp Weghorst elé, aki megszerezte első manchesteri találatát.

 

Nem volt a legszínvonalasabb félidő, de a Vörös Ördögök megérdemelten vezettek a szünetben.

 

Fordulás után mindkét kapu előtt kialakult gyorsan 1-1 lehetőség, ám egyik esetben sem született gól.

 

Az 51. percben remek beadás után Fernandes lőtt az égbe. Rendkívül gyenge megoldásai voltak ma is a portugálnak, nem az első borzalmas lövése volt ez.

 

Három perccel később Eriksennek nem volt szerencséje, 17 méterről tekert kapura, a labda azonban a kapufa és a léc találkozásánál csattant. Rashford is próbálkozott, de Hennessey védett biztosan.

 

Casemiro vesztett labdát saját tizenhatosánál, Gibbs-White lőtt 15 méterről, de nem sikerült betalálnia. 

 

Sajnos a színvonal nem emelkedett az első játékrészhez képest, futottak a játékosok becsülettel, de rengeteg technikai hiba jellemezte az összecsapást.

 

Lassan csordogált a mérkőzés, nem sok érdemi megmozdulást láthattunk, a csapatokon az látszott, hogy ez az eredmény marad ma este, változtatni nem akart senki.

 

Aztán a semmiből jött az újabb manchesteri találat. Pellistrit szerelték a tizenhatoson belül, Elanga szerezte meg a labdát, okosan kitette üres trületre, ahol érkezett Fernandes és laposan a kapuba lőtt!

 

Az eredmény nem változott, a United magabiztos sikert aratott egy igen alacsony színvonalú mérkőzésen és közel került ahhoz, hogy végre trófeát nyerhessen.

 

 

Ligakupa, elődöntő
Nottingham Forest 0-3 Manchester United
City Ground

 

Vezette: Michael Oliver

 

Forest: Hennessey - Aurier, Worrall, McKenna, Lodi(Williams 73.) - Danilo(Colback 59.), Freuler, Gibbs-White(O'Brien 73.) - Gustavo Scarpa(Lingard 64.) - Surridge(Dennis 64.), Johnson
Nem használt cserék: Smith, Mangala, Cook, Boly

 

United: De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Martinez, Malacia - Casemiro, Eriksen(Fred 71.) - Antony(Pellistri 71.), Fernandes, Rashford(Garnacho 57.) - Weghorst(Elanga 85.)
Nem használt cserék: Heaton, Williams, Varane, McTominay, Mainoo

 

Gólszerző: Rashford 6', Weghorst 45', Fernandes 89'

 

Sárga lap: Pellistri

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!