Ten Hag véleménye a Forest elleni győzelemről

Erik ten Hag irányításával a Manchester United 0-3-as sikert ért el a Nottingham Forest otthonában a Ligakupa elődöntőjének első felvonásán.


Marcus Rashford, Woutt Weghorst - első gólja a Unitedben - és Bruno Fernandes találataival a Vörös Ördögök fölényes előnybe kerültek a jövő hét szerdán esedékes visszavágóra, melyet az Old Traffordon rendeznek.

 

A menedzser a találkozó lefújását követően a Sky Sports-nak és az MUTV-nek adott interjújában monda el véleményét a fontos győzelemről.

 

Első reakció

"Boldog vagyok és elégedett a teljesítménnyel. Azt hiszem, hogy 90 percen keresztül irányítani tudtuk a mérkőzést, bár akadt egy pillanat, ami megváltoztathatta volna a játék képét. Ezzel tisztában vagyunk és ebben fejlődnünk kell. Összességében azonban az a véleményem, hogy jól teljesített a csapat és túl vagyunk az első felvonáson, jöhet a visszavágó."

 

A Forest elvett gólja

"Megváltozatták a rendszerüket, amit mi nem olvastunk és nem számítottunk rá, ilyen pedig nem történhet meg. Továbbra is ellentámadásokat próbáltak végrehajtani, ez pedig tudtuk, hogy így lesz és abban a pillanatban megváltozhatott volna minden. Ennek elkerülése érdekében tovább kell fejlődnünk csapatként, ha a csúcson akarsz lenni, akkor ilyen pillanatok nem férnek bele."

 

Újabb különleges gól Rashfordtól

"Ismét...valójában megállíthatatlan amikor ilyen szellemiségben játszik. Ez pedig még javulni is fog, ha továbbra is így fókuszál a fejlődésére. Ismerem a futballt és a játékosok formája egy vékony vonal, de mi tudjuk, hogy ezen a szinten tud maradni ezért pedig a csapat is tud tenni. Olyan posztokon tudjuk játszatni, ahonnan gólokat szerez én pedig úgy gondolom, hogy a csapatjátékunk ebben az aspektusban is rengeteget fejlődött. A támadójátékunk egyre vonzóbb, egyre izgalmasabb, egyre többet mozgunk és ebbe mégtöbb energiát fektetünk, mert erre minden csapatnak, amely sikeres akar lenni szüksége van."

 

Weghorst első gólja a Unitedben

"Tudtam jól, hogy ez az, amire ő képes. Nagyon jó mutatói vannak gólszerzésben és az gondolom, hogy emellett is több remek helyzetet teremtettünk. Volt a jobb oldalon is kiváló akció Antony és Wout részéről. A találata pedig igazi csatárgól vol, teljesen megérdemelten."

 

 

Wout eddig jól teljesít

"Ő egy csatár, ebből kifolyólag a gólokért él. Remek munkát végzett az eddigi meccseken. Jól presszingel és nagyon fókuszált. Mindig gólt akar szerezni és végül ez sikerül is. Az ilyen játékosok ott vannak az ellenfelek kapuja előtt és lecsapnak amikor kell."

 

Félidei üzenet

"A félidőben azt mondtam, hogy nem vagyok elégedett a látottakkal, főleg miután a Forest változtatott a felállásán. Az ilyen eseteket el kell kerülnünk. Nyugodtnak kell maradnunk és nem szabad kapkodnunk a labdával. Maximálisan ki kell használni a játék adta lehetőségeket, inkább legyen néhány extra passz, mint egy ilyen labdavesztés. Ha odafigyelsz, akkor idegenben is simán legyőzhető az ellenfél. Jobban kell irányítani a játékot és dominálni."

 

Rashford lecserélése

"Tervezett csere volt. Sok meccsünk van még, 2-0-ra vezettünk a dolgát pedig elvégezte, gólt szerzett. Győzelemre álltunk és Garnacho is ki van éhezve, hogy játszhasson és küzd a csapatba kerülésért."

 

Nagy az esély a fináléra

"Igen, egy meccs választ el tőle. Azon pedig ugyan ezt kell csinálnunk. Befektetni az energiákat, fel kell készülnünk, jó tervet készítenünk, a játékosoknak pedig koncentrálniuk kell."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!