Sabitzer: Nagyon rossz vesztes vagyok

Marcel Sabitzer elmondása szerint képes kezelni a rá nehezedő nyomást és mindenáron nyerni akar, így biztos abban, hogy tökéletesen fog illeszkedni Erik ten Hag elképzeléseibe.


A 28 éves középpályás a Bayern Münchentől érkezett kölcsönbe, a mai napon pedig azt is megerősítették, hogy a 15-ös mezszámmal fogjuk őt látni. 

 

Sabitzert a téli átigazolási időszak utolsó pillanataiban szerezték meg a Vörös Ördögök, miután kiderült, hogy Christian Eriksen hosszú időre kidőlt térdsérülés miatt. 

 

Az elmúlt 48 óra rendkívül mozgalmas volt Marcel számára, de ő ezt jól viseli és teljes mértékben hisz abba, hogy remekül beilleszkedik majd az Old Traffordon.

 

A Unitednél adott első interjúja során az osztrák válogatott játékos elismerte, hogy gondolkodásmódja egyezik Erik ten Hagéval, miszerint "A jó nem elég jó".

 

"Természetesen" - mondta Sabitzer. "Csináld minden nap, tedd oda magad az edzéseken, ezért vagyok itt. Szeretem, ahogy Ten Hag csapatai játszanak, jó edző és alig várom, hogy találkozzak vele és megkezdjük a közös munkát."

 

 

A mentalitásról és arról, hogy mennyire rossz vesztes Marcel az mondta nevetve: "Igen, nagyon rossz vesztes vagyok. Még az edzéseken sem vagyok hajlandó veszíteni, ez a mentalitásom alakult ki az elmúlt évek során. Útálok veszíteni."

 

Az RB Leipzig korábbi csapatkapitányaként Sabitzer hozzászokott ahhoz, hogy példát mutasson és mindent megtesz annak érdekében, hogy segítse a csapat előre haladását a pályán és azon kívül is. 

 

Egy olyan csapathoz csatlakozik, amely tele van vezéregyéniségekkel és már alig várja, hogy ő is hallattassa a hangját.

 

"Természetesen" - ismerte el. "Ez a mentalitásom, menni előre, megszólalni a pályán és az öltözőben egyaránt és mindent megtenni amit kell. Ez normális számomra."

 

Sabitzer 16 évesen debütált profiként és az idők során intelligens játékmester vált belőle, aki megtanulta kezelni a rá nehezedő nyomást, ez pedig jól jöhet az Álmok Színházában.

 

"Amikor nagyon fiatal vagy még nem gondolkodsz annyit. Szabadon játszol és szeretsz sokat játszani. Az első évek könnyűek voltak számomra, mert azt csinálhattam amit a legjobban szeretek."

 

"A karrierem későbbi szakaszában aztán meg kellett tanulnom kezelni a nyomást. Úgy gondolom, hogy mentálisan erős vagyok és továbbra is azt csinálhatom ami imádok, szóval minden jó."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!