A United nem fellebbez Casemiro eltiltása miatt

Erik ten Hag elárulta, hogy a Manchester United nem fog fellebbezni Casemiro 3 meccses eltiltása miatt, melyet a Crystal Palace ellen 2-1-re megnyert hétvégi bajnokin összeszedett piros lapja miatt kapott.


A brazilnak Andre Marriner osztotta ki a büntetést a Sasok elleni összecsapás 70. percében. A szabálytalanságot Jeffrey Schlupp sportszerűtlensége előzte meg Antony-val szemben, emiatt alakult ki nagyobb konfliktus az oldalvonal mellett. Az eset VAR ellenőrzése után a játékvezető pedig úgy döntött, hogy Casemiro magatartása erőszakos volt a Palace játékosával, Will Hughes-zal szemben.

 

A 18-as mezszámú játékos így ideje korán mehetett zuhanyozni, a United viszont sikeresen megőrizte előnyét és megnyerte végül a találkozót, viszont a brazil középpályás így nem léphet pályára a Leeds elleni bajnokikon, valamint a Leicester City ellen is hiányozni fog.

 

Az eltiltás nem vonatkozik a csapat Európa-liga találkozójára a Barcelona ellen, melynek első felvonására február 16-án kerül sor. 

 

A szerdai bajnokit megelőző sajtótájékoztatóján a holland menedzsert arról kérdezték, hogy a klub fontolóra vette-e azt, hogy fellebbez az eltiltás miatt.

 

 

"Fontolgatni? Igen" - ismerte el Erik mielőtt elmagyarázta, miért nem indítottak fellebbezést az ügyben. "Számomra nem az eltiltás a helyes döntés ebben az esetben, de nem hiszem, hogy lenne esélyünk egy jogi eljárásban."

 

Casemiro így csatlakozik a klub hiányzóihoz, Christian Eriksenhez, Scott McTominay-hez és Donny van de Beekhez, viszont Marcel Sabitzer nagy eséllyel így a kezdőcsapatban találhatja majd magát.

 

Az osztrák játékos a Palace elleni meccs utolsó 20 percére állt be, Ten Hag pedig játékintelligenciáját, valamint a labdatartással kapcsolatos higgadtságát méltatta. 

 

A Unitednek az előbb említett játékosok mellett két játékosa is hiányozni fog a támadószekcióból, Anthony Martial továbbra is sérült és most Antony sem áll a menedzser rendelkezésére.

 

Ten Hag elmondása szerint nem lesz hatással a csapat teljesítményre az, hogy kik hiányoznak éppen aktuálisan a keretből, mert hisz csapata teljes erejében.

 

"Én vagyok a menedzser és azokkal a játékosokkal kell kooperálnom, akik éppen bevehetőek. Van egy keretünk, sok jó játékos áll rendelkezésre azok között, akik nem mindig szerepelnek a kezdőben. Másoknak is meg kell adnom a lehetőséget."

 

"Nem mondhatom a meccsek után, hogy azért, mert Casemiro nem volt ott, vagy, hogy mert Anthony Martial nem volt ott. Nyernünk kell és kész."

 

"Az összes játékos készen áll a feladatra, jól kell teljesítenünk holnap. Meg kell nyernünk a meccseinket függetlenül attól, hogy épp ki lép pályára."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Leeds

Premier League, 8. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!