A magyar online kaszinók bónuszairól, technológiájáról

Manapság már nincs is olyan online kaszinó, amelyik ne kínálna bónuszokat vagy egyéb promóciós lehetőségeket annak érdekében, hogy új játékosokat vonzanak be vagy megtartsák a régieket. (X)


Ezek a promóciók számtalan formában lehetnek elérhetőek: például

- ingyenes pörgetésekként,

- befizetés nélküli bónuszokként, pénzvisszatérítési, tehát cashback bónuszként

- és VIP programként is.

 

Ezek a bónuszok nem minden esetben jelentenek ingyen pénzt. Igazából ezek marketing eszközök. Amikor egy kaszinó üzemeltető pénzt ad nekünk, azt várja el cserébe, hogy regisztrálunk a platformján, több időt töltünk el a játékaival és így tovább. Mert egy kaszinó számára egy bónusz sokszor veszteséget jelent. Ezért igyekeznek minimalizálni a veszteségekeiket azáltal, hogy szabályokat és feltételeket szabnak a bónuszok mellé Energy kaszinó online. Ezeknek a megismerése pedig létfontosságú a jó kaszinózás élményéhez. Meg is nézzük most ezeket a szabályokat.

 

A bónusz összege

Minden kaszinóban van a bónuszoknak határértéke. Ez függ a kaszinótól, a bónusz típusától, vagy attól, hogy milyen szintű VIP ügyfelek vagyunk. Például egy befizetés nélküli bónusznál maximum 10-20 eurókat kaphatunk, viszont egy erős befizetéses üdvözlő bónusz összege akár elérheti az 500-600 ezer forintot is. Miért van ekkora különbség? Mert az első típusnál nincs szükség befizetésre, tehát a kaszinó kvázi ingyen ad pénzt. A második típusnál viszont jelentős összeget kérnek el a bónuszhoz befizetésként, sokszor legalább annyit, mint a bónusz összege.

Megjátszási követelmények

A megjátszási követelmények a lehető legjobban kitalált szabályok a kaszinók által, amelyek biztosítják a veszteségek minimalizálását a létező legnagyobb bónuszoknál is. Mert képzeljük csak el, hogy kapunk 10000 forint bónuszt, amiből aztán nyerünk 2 millió forintot. Nekünk ez ingyen pénz, viszont a kaszinónak hatalmas veszteség. Ráadásul ha mindenki ekkorákat nyerne, nem sokáig működne az adott kaszinó.  A megjátszási követelményekkel viszont a kaszinó azt várja el a játékosoktól, hogy a bónusz összegét legalább bizonyos alkalommal, esetenként 40-50 alkalommal megjátssza. Tehát ha 10 ezer forint bónuszt markoltunk fel 40-szeres megjátszási követelménnyel, akkor legalább 400 ezer forintot meg kell játszanunk, hogy először bónusznyereményt fizethessünk ki.

Az esetek nagy részében pedig a 400 ezer forint jelentős részét el is veszítjük. Így pedig ha mindenki teljesíti a megjátszási követelményeket, akkor a statisztika azt mutatja, hogy a kaszinók nem veszítenek túlságosan sokat a bónuszokon. Persze vannak követelmények nélküli bónuszok  is, de azok azért nagyon ritkák.

Játékokra vonatkozó szabályok

Akár egy pici bónusszal is lehet hatalmasakat nyerni. Gondoljunk csak mondjuk egy Megaways típusú játékra, ahol akár 1 millió dollárnak megfelelő forintot is lehet nyerni egyetlen mozdulattal. Így nem csoda, hogy az online kaszinók azt is limitálni szokták, hogy melyik játékokon lehet igénybe venni a bónuszokat. Persze nem kell emiatt aggódni, mert az esetek többségében a legtöbb játék alanya a bónuszoknak, csak néhány típust és nevet zárnak ki a folyamatból. Tehát ugyanúgy tudunk bónuszokkal játszani asztali játékokat, élő osztós játékokat és slotokat is. Általában egyébként a nagy nyereményeket ígérő és a nagy tétes játékok kerülnek kizárásra, hiszen itt azért óriási veszteségeket tudnánk okozni a kaszinónak.

Kifizetési limit

A kaszinók tudják a veszteségeiket csökkenteni azzal is, hogy szabályozzák, mennyit fizethetünk ki bónuszokból. Ez függ a bónusz típusától, a kaszinótól és a VIP státuszunktól is. A befizetés nélküli bónuszoknak a legalacsonyabb a kifizetési limitértéke, de az üdvözlő bónuszoknak már ennél jóval nagyobb bónuszai vannak. 

 

 

Érvényesség

Nem lenne nagyszerű, ha egy bónusz érvényessége végtelen lenne? Vagy a követelmények teljesítésére is rengeteg időnk lenne? Felmarkolnánk az extra pénzt és szépen lassan teljesítenénk a követelmények. Sajnos a kaszinók beszabályozzák azt is, hogy mennyi ideig érvényes egy ajánlat. Rengeteg befizetés nélküli bónusznak pár napos csak az érvényessége, de az üdvözlő bónuszok is csak kb. 1 hónapig érvényesek. A megjátszási követelmények teljesítésére általában 1-2 hónap maximum a lehetőségünk, ha ezt nem tudjuk teljesíteni vagy kicsúszunk, akkor elbukjuk a bónusz összegét. Érdemes tehát olyan online kaszinót választani, ahol elég hosszú időt kapunk a bónuszok követelményeinek teljesítésére.

Játékok súlyozása

A bónuszkövetelmények teljesítésénél az egyes játékok más és más súlyozással számítanak. Ez azt jelenti, hogy mondjuk egy baccarat asztalon feltett tétünk mindössze 10%-a fog beleszámítani a bónusz teljesítésébe, míg egy nyerőgépen ez 100%-os. Mert ne felejtsük el, a szabályokat úgy alkották meg, hogy a kaszinó profitnál maradhasson. A baccarat van annyira jó játék, hogy a játékosok simán nyerni tudnak rajta hosszabb sorozatban is, míg egy nyerőgépen azért főleg a szerencse dönti el, hogy ki és mikor nyerhet. Nézzük csak meg, a képességek játékának számító póker az esetek többségében bele sem számít a bónuszkövetelmények teljesítésébe.

Konkluzió

A kaszinók nagyon sokat kockáztatnak a bónuszokkal. Ennek ellenére mivel ezek az ajánlatok nagyon népszerűek, a platformok tovább folytatják az akcióikat, csak mindenféle extra szabályokkal igyekeznek biztosítani, hogy a pénzüknél maradjanak még egy 500 ezer forintos üdvözlő bónusz esetén is. Számtalan egyéb olyan feltétel van, amire oda kell figyelnünk, ha meg akarunk arról győződni, hogy az adott bónusz nekünk való-e. Ha erről meggyőződtünk, akkor bátran vágjunk bele és teljesítsük a feltételeket, hogy aztán tényleg jól szórakozhassunk az extra pénzzel.


(X)

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!