Ten Hag: Mindkét klub számára nagyszerű párharc lesz

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag már izgatottan várja, hogy összemérhesse tudását a Barcelona edzőjével, Xavival a Camp Nouban, amely párharcból szerinte mindkét klub profitálni fog.


A Vörös Ördögök ma este, magyar idő szerint 18:45-től csapnak össze a La Liga listavezetőjével a két felvonásos Európa-liga play-off első mérkőzésén.

 

Ez egy tökéletes alkalomnak ígérkezik a United számára, hogy Európába is megmutassa képességeit egy olyan csapat ellen, amely jelenleg a kontinens egyik legjobb formájának örvend, annak ellenére, hogy a Bajnokok Ligája csoportköréből való kiesését követően került a második számú európai kupasorozatba.

 

Mióta elhagyta az Ajaxot az Old Traffordért, Ten Hag hatása a pályán és azon kívül is egyértelművé vált, a holland klubbal a múltban elért európai eredményei pedig arra engednek következtetni, hogy csapatával pozitív eredmény elérésének reményében érkeztek Manchesterből.

 

Amikor arról kérdezték, van-e olyan érzése, hogy ez a párosítás nem is oly régen még egy Bajnokok Ligája döntőnek is beillett volna, így felelt:

"Szerintem ez jó. Jelenleg mindkét klub az Európa-ligában szerepel, de az ambíciójuk azonos azt illetően, hogy a Bajnokok Ligájában szeretnének érdekeltek lenni."

 

"Nem csak a Bajnokok Ligájában szeretnének szerepelni, hanem igazán nagy hatással szeretnének lenni a sorozat alakulására, azaz továbbjutni a csoportkörből és a telet követően elődöntőt majd döntőt is játszani, majd a végső győzelmet is megszerezni."

 

"A valóság azonban az, hogy jelenleg az Európa-ligában vagyunk, ez pedig elárulja, hogy mindkét klubnak szüksége volt az újraindításra. Szerintem már mindkét esetben sikerült megtalálni a megfelelő irányt, szóval izgalmas lesz, hogy holnap [csütörtökön] a két fél összecsap majd. Ez mindkét klubnak segíteni fog felmérni azt, hogy hol tart. Ez egy jó erőpróba. Az ilyen feladatok kihívást jelentenek, amely által csak még jobbá válhatsz."

 

 

Ten Hag híresen nem ijed meg a kihívásoktól és az Ajaxszal való 2019-es menetelésük során idegenben a Real Madridot 4-1-re, a Valenciat pedig 3-0-ra múlták felül.

 

"Szeretek itt lenni és korábban jártam is már Spanyolországban a Real Madrid és a Valencia elleni meccseken" - tette hozzá a Camp Nouban tartott hivatalos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján.

 

"De szerintem az nagyszerű, hogy megmérkőzhetünk a Barcelonaval. Szeretem a klub filozófiáját és ez a futball már számos nagyszerű játékost és kiváló csapatot kinevelt. Már nagyon várjuk a velük való összecsapást."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Barcelona - Manchester United

Európa-liga rájátszás, 1. mérkőzés

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!