Ten Hag reakciója a Leicester legyőzésére

Erik ten Hag úgy érezte, csapata teljesítménye alaposan feljavult a szünetet követően - amelyre szükség is volt - amikor a Manchester United 3-0 arányban legyőzte az Old Traffordon az addig jó formának örvendő Leicester City-t.


Általános értékelés

"Örülünk az eredménynek, ez egy nagyszerű eredmény. Szerintem ha háromnaponta játszanod kell, akkor nem vagy képes a teljesítményedet mindig a határokig elvinni és ma az első félidő nagyon kemény volt számunkra. Először is, a Leicester parádésan játszott, másodszor pedig mi pocsékul szerepeltünk. Arra, ahogyan játszatottunk, a következetlenség a legjobb szó, az alapértékeinkhez pedig nem tartottuk magunkat és fegyelmezetlenek voltunk, ez pedig problémákat okozott. Csak David De Gea-nak volt köszönhető, hogy az első félidőt kapott gól nélkül tudtuk lehozni. Szerencsénk volt, emellett pedig szerezni tudtunk egy nagyszerű találatot - remek passz volt Brunotól és egy nagyszerű elfutás Rashy-től - ezzel pedig 1-0-s vezetést szereztünk."

 

Első félidei problémák

"Nincsen túlzottan sok időm arra, hogy mindegyiket megvitassam [Önökkel], de szerencsére a félidőben tudtunk beszélni - ki tudtunk küszöbölni néhány gondot és szerintem a második játékrész már csodásan sikerült. Ahogy bejöttünk kintről, az járt a fejemben, hogy ez az, ahogyan mindig látni szeretném a csapatot játszani. Nagy öröm volt, de sok múlt azon, hogy a megfelelő pozíciókba kerültünk. Ezt egyszerű futballal, a vonalak között játszva, a védelem mögé kerülve kell elérni és nagyon élvezetes volt azt nézni, hogy mennyi helyzetet tudtunk kidolgozni és mennyi gólt szereztünk."

 

 

Rashford újra eredményes tudott lenni

"Igen, ő folyamatosan a megfelelő pozíciókat veszi fel, de nem szabad elfelejtenünk a csapatot sem. Mert ezek csapatgólok voltak. Szóval szeretném kiemelni Brunot, aki két remek asszisztot is kiosztott ma, egyet Rashy-nek, egyet pedig Jadon Sanchonak. Neki [Rashford] meg kell kapnia a labdákat, különben nem tud gólt szerezni. Emellett Fred gólpassza is nagyon szép volt. Számos olyan játékos van, aki képes a megfelelő pillanatban passzolni a labdát, ha olyan pozícióban van. Például Bruno, Jadon, Fred, vagy a ma sajnos nem bevethető Christian Eriksen is. Sabitzer is képes erre, szóval vannak játékosaink, akik képesek jó futballt játszani, de követnünk kell a szabályokat."

 

Sancho feltámadása

"Ő a megfelelő irányba tart, de nem hiszem, hogy jelen pillanatban elérte volna a határait. Még rengeteg fejlődési lehetőség van számára. Már most is magas szintet képvisel és biztos vagyok benne, hogyha különösen a futball örömét meg tudja őrizni, akkor az nagyban javítani fogja a teljesítményeit. Ma is látható volt, hogy visszalépett a középpályára, nagyszerű elfutásai és remek passzai voltak. Nagyon jó, ha megfelelő pozícióba kerül. De ami számomra sok örömet okoz az a védekezésbe való átmenetei."

 

A bajnoki címért folyó verseny

"Mi nem gondolunk erre. De mindenek előtt mi a következő, csütörtöki meccsünkre koncentrálunk, mert az egy nagy este lesz számunkra - annak kell lennie, de ezért keményen meg kell majd dolgoznunk. A szurkolóinkkal karöltve fel kell vennünk a harcot az ellenfelünkkel szemben és az Old Traffordot egy igazi erődménnyé kell varázsolnunk. Ez az, amire most gondolunk. Szóval megfelelő tervet kell a mérkőzésre előkészítenünk, azt pedig követnünk kell a játékunk alapértékeit és szabályait."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Barcelona

Európa-liga rájátszás, 2. mérkőzés

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!