Cox: Nagyon büszkék vagyunk rá

Kobbie Mainoo vasárnap debütált a Premier League-ben, amikor a középpályás a Leicester City elleni 3-0-s győzelem alkalmával a 80. percben lehetőséget kapott.


A 17 éves játékos Marcel Sabitzert váltotta a Rókák ellen, elérve ezzel egy újabb mérföldkövet ebben a számára emlékezetes szezonban.

 

Mainoo még januárban debütált az első csapatban, amikor a United 3-0-ra megnyerte a Charlton Athletic elleni Ligakupa negyeddöntőt, emellett pedig már többször leülhetett a kispadra Erik ten Hag csapatában.

 

Vasárnap, amikor a Vörös Ördögök már kontroll alatt tartották a mérkőzést az Old Traffordon, Ten Hag lehetőséget adott a fiatal játékosnak.

 

A szezon elején, miután Mainoo már kétszer pályára lépett a felnőtt csapatban (a Leicester volt a harmadik), a United Akadémia vezetője, Nick Cox interjút adott a klubmédiának, ahol beszélt a tinédzser fejlődéséről.

 

"Mindig nagyon örülünk, amikor egy fiatal játékos debütál, különösen, amikor kezdő egy mérkőzésen” – mondta Cox.  "Nagyon más a kispadról beszállni, mint kezdőként pályára lépni, szóval ezt meg kellett tapasztalnia (a Charlton ellen)."

 

"A menedzser nem tesz szívességet. Akkor játszol a csapatban, ha elég jó vagy."

 

"Nem részesülsz különleges bánásmódban, mert fiatal srác vagy, aki a saját akadémiánkról érkezik, ezt ki kell érdemelni. Ő ezt megtette, és ez nagyszerű."

 

Cox azt mondja, hogy büszke amikor látja, hogy egy játékos, aki gyermekkora óta a Unitednél van betör az első csapatba és hozzáteszi, hogy a Ten Hag irányítása alatti munka csak előnyére válik a fejlődésében.

 

 

"Hosszú az út" – mondta. "Nyilvánvalóan nagyon büszke vagyok rá, örülök neki és a családjának."

 

"Nagyon kicsi kora óta velünk van.  Sok ember kemény munkája és erőfeszítése volt, hogy támogassa őt és egyengesse az útját, most pedig a menedzser és a stábja viseli gondját."

 

"Jól fognak bánni vele, mert nagyon elkötelezettek a fiatal játékosok iránt és gondoskodnak arról, hogy csapatuk fiatal játékosokból álljon – különösen saját nevelésűekből."

 

"Ten Hag pontosan megtanítja neki, hogyan játsszon, hogyan legyen az első csapat állandó tagja és hogyan kaphat a jövőben rendszeres játéklehetőséget."

 

"Jó látni, ha egy játékos a klubnál marad, az akadémián nevelkedik, az első csapattal dolgozik és végül itt találja meg a helyét a felnőtt csapatban. Ez az ideális fejlődési folyamat."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!