Nem elismerésre, hanem trófeákra vágyom

Erik ten Hag hangsúlyozta, hogy a Manchester United menedzsereként elsősorban a trófeák megnyerése számít és nem az, hogy mennyire dicsérik a munkáját.


Az újjáéledő Vörös Ördögök mélán kapnak pozitív kritikákat, hiszen az európai top bajnokságokban szereplő csapatok közül ők az egyetlen, amelyik még mindig 4 trófea megszerzéséért van harcban. Rengeteg dicséret érkezett a csapat irányába a média minden szegletéből, a holland menedzser viszont inkább más dolgokkal foglalkozik.

 

Ten Hag első szezonjának eddigi két legnagyobb meccsére készül, melyek közül első a Barcelona elleni Európa-liga találkozó, ezzel kapcsolatban pedig megkérdezték Eriket, hogy hogy érzi magát most, hogy csapata rengeteg elismerésben részesül.

 

"Nem az elismerésről, hanem a trófeák megszerzéséről szól minden" - válaszolta határozottan. "Vasárnap lehetőségünk lesz trófeát nyerni, de most még a következő mérkőzésünkön van a hangsúly, amin még nem nyerhetünk trófeát."

 

"Meccsről-meccsre kell haladnunk, ez van a középpontban és különösen fontos megtartanunk azt a gondolkodásmódot, hogy minden egyes nap egy jobb verzióját szeretnénk megmutatni magunknak."

 

 

"Amikor olyan nagy csapatokkal kell szembenézni, mint a Barcelona, akkor a legjobbat kell kihoznod magadból, különben nincs esélyed. Tovább akarunk jutni a következő körbe, ehhez pedig a legjobb formánkat kell hoznunk ebben a szezonban. Hiszünk benne, várjuk és ez rengeteg energiát ad."

 

Felvetették a hollandnak, hogy ez a csütörtöki összecsapás lesz a legjelentősebb meccse az európai porondon 2019 tavasza óta, amikor is az Ajaxot a Bajnokok Ligája elődöntőjébe vezette.

 

"Számomra mindig a következő meccs a legnagyobb" - mondta a menedzser. "Nem az a típus vagyok, aki visszafelé tekintget, hanem előre nézek, szóval nagyon izgatottan várom a holnapi összecsapást."

 

"Két nagyszerű csapat fog farkasszemet nézni az Old Traffordon, nagyszerű légkörben és szerintem ez a legjobb, amit kaphatsz."

 

Arra a kérdésre, hogy számított-e arra, hogy Ligakupadöntőt játszhat majd csapatával a Wembley-ben, illetve, hogy a Barcelona ellen vezetheti fiait Ten Hag így válaszolt:

 

"Igen, határozottan. Mindannyian nagy meccseket akarunk játszani. Erről álmodozunk fiatal korunkban."

 

"Most abban a helyzetben vagyunk, hogy február van és nagy meccsek jönnek. Nagyon élvezzük ezt, várjuk és izgatottak vagyunk."

 

"A legjobbunkat kell nyújtanunk, mert a legjobbakkal akarunk megmérkőzni."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Barcelona

Európa-liga rájátszás, 2. mérkőzés

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!