Ten Hag: Ez eddig a legnagyobb győzelmünk

Erik ten Hag szerint a Barcelona elleni Európa-liga siker a legnagyobb győzelmük, mióta a Manchester United kispadján ül.


Micsoda győzelem!

"A legnagyobb győzelem? Szerintem igen. Voltak már nagyszerű győzelmeink a Liverpool és az Arsenal ellen otthon, amelyek tényleg nagy sikerek voltak, de szerintem ez a legnagyobb. A Barcelona vezeti a La Liga-t, nyolc ponttal megelőzve a Real Madridot, akiket mindannyian láthattunk ezen a héten, szóval ha le tudod győzni őket, akkor az egy nagy győzelem."

 

Jobb volt a Barcelona az első félidőben?

"Nem hiszem. Szerintem egy olcsó büntető volt, de Bruno [Fernandes] kockázatot vállalt. Itt más hozzáállás van, mint amihez a Premier League-ben hozzászoktunk. Voltak helyzeteink, kettő is Bruno révén, de a Barcelona nem dolgozott ki túl sok lehetőséget vagy okozott számunkra sok problémát. A mi gondunk az volt, hogy nem volt hitünk. A második félidőben ezzel már sokkal jobban álltunk. Mentünk előre, emellett pedig olyan cseréket tudtunk a pályára küldeni, akikben duzzadt a hit."

 

A megfelelő mentalitás

"A végén azt mondhatjuk, hogy ez egy nagyszerű győzelem volt, mert volt hitünk a siker eléréséhez. Ezt azáltal tudtuk megtenni, hogy mentünk előre és a megfelelő pillanatokban tüzeltünk. Ellenállhatatlanul kellett ezt megtennünk. Olyannak kellett lennünk, mint a dinamit, hinnünk kell abban, hogy képesek vagyunk megnyerni nagy mérkőzéseket. A nagy összecsapásokon gyakran sok múlik a mentalitáson és azon, hogy a mérkőzés minden pillanatában jók legyünk, illetve hogy készen álljunk, mert egy pillanat alatt megváltozhat a találkozó képe."

 

 

Merész páros

"Ez egyike volt a mérkőzésre kieszelt terveimnek. Tudjuk, hogy ha be tudjuk cserélni Antony-t és Alejandro Garnachot, azzal a megfelelő területeken sebességtöbbletünk keletkezik, be fognak futni a védők mögé, cselezni fognak és hittel játszani. Ők mindketten nagyon bátrak voltak. Merészek voltak, nem féltek senkitől. Különösen ha a Stretford End előtt játszol és akkor cserélsz be játékosokat, akik képesek megbontani az ellenfél védelmét, akkor az az egész csapatnak hatalmas lökést ad."

 

Nagy személyiségek

"Szerintem remek személyiséggel rendelkezünk a csapatunkban, mint Rapha [Varane] és Licha Martinez, előrébb tekintve pedig már említettem Antony-t és Alejandro Garnachot is, akik nem félnek senkitől. Ott van Bruno és persze Casemiro is. Nagyszerű személyiséggel megáldott játékosaink vannak és ha valamilyen csalódás ér minket, ők akkor is továbblépnek és mennek előre. Eltántoríthatatlanok és eltökéltek. Ilyennek kell lenni ahhoz, hogy eredményeket érj el. És ha hiszel ebben, akkor egy ellened megítélt büntető után is mész tovább és képes vagy megfordítani egy ilyen mérkőzést. Mi tudjuk ezt, de erről bizonyítékot is kell szolgáltatni és ha nehéz helyzetből, 1-0-s hátrányból képes vagy megnyerni egy ilyen összecsapást, akkor erre képes is vagy. Ez a győzelem jó kis motivációt jelent számunkra a szezon további részére."

 

Vasárnapra gondolva

"Lépésről-lépésre. Az Európa-liga? Nem álmodozunk európai trófeákról. Még messze van. Vasárnap nagyon jó esélyünk kínálkozik arra, hogy trófeát nyerhessünk [a Newcastle ellen a Wembley-ben a Ligakupa döntőjében]. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy megnyerjük azt a trófeát. Mostantól a figyelmünk csak arra a mérkőzésre összpontosul. Nem számít számomra a sorsolás. Én a Newcastle Unitedre fókuszálok, csak ez az egyetlen dolog számít."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Newcastle

Ligakupa, döntő

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!