Ten Hag az Európa-liga sorsolásról

Erik ten Hag pozitívan reagált arra, hogy pénteken koradélután a Real Betisszel sorsolták össze a Manchester Unitedet az Európa-liga legjobb 16 csapata között.


A Vörös Ördögök parádés mérkőzésen 2-1-es győzelmet arattak csütörtökön este a Barcelona felett, amellyel összesítésben 4-3 arányban múlták felül a Katalánokat a második számú európai kupasorozat play-offjában.

 

Az Old Traffordon tapasztalható vibráló hangulat visszaidézte a spanyol klub ellen, már a klasszikusok közé tartozó 1984-es és 2008-as sikereket, Ten Hag pedig eltökélt, hogy csapatával egészen döntőig meneteljen idén az európai kupaporondon.

 

Míg a United játékosok az előző esti megmérettetés után regenerálódtak, a svájci Nyonban az UEFA kisorsolta a legjobb 16 csapat párosítását, ahol a keret és az edzői stáb számára ismerős Real Betis lett a csapat ellenfele.

 

Ha valaki esetleg elfelejtette volna, a manchesteriek nem is oly régen, a téli felkészülésük során már találkoztak az andalúz alakulattal.

 

Akkor mindkét csapatból meghatározó, hazájuk válogatottjában szereplő játékosok hiányoztak, de Ten Hagnak nagyon is jó képe van arról, hogy mire számíthat a sevillaiaktól a következő hónapban.

 

A klubmédiának adott interjúja során Erik így reagált a sorsolásra:

"Csak most hallottam. A téli szünetet követően játszottunk velük a felkészülésünk során, az ember pedig tudja, hogy mire számíthat a spanyol futballtól. Tegnap szembesültünk is vele."

 

 

"Ők egy játszó, technikás csapat, szóval a lehető legjobb teljesítményünkre lesz szükségünk. Ebben a szezonban már játszottunk a Real Sociedad ellen is, így nagyon is jól tudjuk, hogy csak akkor van esélyünk a túlélésre és a továbbjutásra, ha a legjobb teljesítményünket nyújtjuk."

 

"Mire játszani fogunk velük, mélyebb ismereteink is lesznek róluk."

 

"Először a soron következő mérkőzésekre kell az energiáinkat és a figyelmünket összpontosítani, csak azután következik majd ez a párharc. Előbb még a Ligakupában, az FA-kupában és aztán a Premier League-ben kell helytállnunk."

 

A Real Betist jelenleg a korábbi Manchester City és West Ham United menedzser, Manuel Pellegrini irányítja, a spanyol bajnokságban pedig az ötödik helyen tanyáznak.

 

Az Európa-liga legjobb 16 csapata közé a C-csoport megnyerésével jutottak, többek között a José Mourinho vezette AS Roma megelőzésével. 

 

A párharc első felvonására március 9-én, az Old Traffordon kerül sor, míg a spanyolországi visszavágót március 16-án rendezik majd.

 

EURÓPA-LIGA SORSOLÁS

Union Berlin v Union Saint-Gilloise
Sevilla v Fenerbahçe
Juventus v Freiburg
Leverkusen v Ferencváros
Sporting CP v Arsenal
Manchester United v Real Betis
Roma v Real Sociedad
Shakhtar Donetsk v Feyenoord


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!