Casemiro: Címeket akarok nyerni a Uniteddel

Casemiro beszámolt róla, mennyire vágyik arra, hogy ebben a szezonban sikerekhez segítse a pályán a Manchester Unitedet.


A 31. születésnapját csütörtökön, azaz a Barcelona Európa-ligában történt legyőzésének napján ünneplő brazil múlt nyáron a Real Madridtól igazolt Manchesterbe, azóta pedig kihagyhatatlan tagjává vált Erik ten Hag alakulatának. Eddig 32 mérkőzésen lépett pályára a szezonban, amelyek során négy gólt szerzett és hat gólpasszt is adott.

 

Casemiro villámgyorsan közönségkedvenccé avanzsált az Old Traffordon az ellenfelek támadójátékának megakadályozásában végzett szerepe és a csapatrészeket összekötő játékban vállalt feladatai végett.

 

A Királyi Gárda színeiben kilenc éven keresztül halmozta a trófeákat, a United 18-asa most pedig arra készül, hogy új állomáshelyén is folytassa a csapat szintű elismerések begyűjtését. Erre az első alkalma manchesteri mezben hétvégén, a Newcastle United elleni Ligakupa döntőben kínálkozik.

 

"Azt szeretném, ha itt úgy tartanának számon, mint egy trófeákat nyerő játékost" - kezdte Casemiro a TeamViewer Játékosnaplók sorozatának róla szóló részében.

 

"Ez a legfontosabb dolog. Attól függetlenül, hogy nyerünk-e vagy sem, mert tudjuk, hogy nagyon nehéz címeket elhódítani, különösen a Premier League-ben, ahol minden mérkőzés nagyon kemény."

 

"De én címeket és fontos mérkőzéseket akarok itt nyerni. Ez nem könnyű. Ezzel tisztában vagyunk. Különösen amiatt, mert a világ legnehezebb bajnokságáról beszélünk."

 

"Viszont én azt akarom, hogy itt erről ismerjenek."

 

 

A Premier League-et Európa egyik legnagyobb fizikai igénybevételű bajnokságaként tartják számon, de Casemiro a La Ligaból érkezve is remekül tudott alkalmazkodni az angol futball sajátosságaihoz.

 

A TeamViewernek adott exkluzív videós interjúban szívesen meg is osztotta tapasztalatait a helyi pontvadászatból.

 

"Nos, őszintén, ez nagyon más" - tette hozzá a válogatott középpályás.

 

"Különösen a körülmények, például az itteni mérkőzések intenzitása végett."

 

"Nem próbálom alábecsülni a La Ligat, de az itteni mérkőzések sokkal nehezebbek, sokkal több átmenet van."

 

"Spanyolországban általában, ahogy itt hívják, a tiki-taka futballt preferálják. Itt sokkal több védekezésből-támadásba átmenet, gyors támadásvezetés van."

 

"Mindegyik bajnokságnak megvannak a maga erősségei, szokásai. Én ezzel tisztában vagyok és mindegyiket tisztelem. De a legfontosabb dolog mindegyik játékos számára, hogy a lehető leggyorsabban alkalmazkodjon az aktuális körülményekhez."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Newcastle

Ligakupa, döntő

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!