Dalot: A mi felelősségünk megnyerni a kupát

A Manchester United jobb oldali védője, Diogo Dalot izgatott a vasárnapi, Wembley Stadiumban rendezendő Ligakupa döntő miatt és elmondása szerint a játékosok "felelősséggel tartoznak" azért, hogy a magasba emeljék a trófeát a szurkolókért.


A portugál válogatott játékos pénteken délután, Carringtonban nyilatkozott a klubmédiának, ahol a klub színeibe és címerével felöltöztetett busz várta őket, készen állva az előttük álló nagy hétvégére.

 

Mint Dalot elmondta, a csapat duzzad az önbizalomtól a minden sorozatot figyelembe véve hosszú pozitív eredményeket hozó sorozatuktól - köztük a Barcelona csütörtök esti, Európa-ligában történt legyőzésétől és kiejtésétől.

 

Figyelmük azonban most már a vasárnapi, Newcastle United elleni Ligakupa döntőre irányul, akik szintén remekelnek ebben a szezonban. Ez egy kivételes alkalom és nagyon nehéz mérkőzés lesz, de Diogo meg van róla győződve, hogy a keret készen áll arra, hogy éljen kínálkozó lehetőségével.

 

"Szerintem mindig könnyebb dolog edzeni és fejlődni, ha nyersz" - kezdte Diogo. 

 

"Az önbizalmunkat, amellyel rendelkezünk, most már a nagy pillanatokban is meg kell mutatnunk. A szezon legnagyobb mérkőzésein bizonyítanunk kell, hogy felkészültünk rájuk és minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk azért, hogy trófeákat nyerjünk ennek a klubnak."

 

"Egy kupadöntőben pályára lépve erre hatalmas esélyünk nyílik. Már régóta nem sikerült trófeát nyernük, de most tehetünk azért, hogy újra sikerüljön. Szóval ez egy hatalmas lehetőség, emiatt pedig felelősséggel tartozunk, hogy a pályára kimenve mindenkinek megmutassuk, képesek vagyunk győzni."

 

 

A vasárnapi finálénak fontos részét fogja képezni, hogy két olyan szenvedélyes szurkolótábor áll a csapatok mögött, akik mindent megtennének azért, hogy győzelemhez segítsék csapatukat.

 

Az egész szezon során láthattuk, hogy milyen hatással tudott lenni a csapatra szurkolótábora, Dalot pedig hiszi, hogy a Barcelona csütörtöki legyőzésében is kulcsszerepet vállaltak.

 

"Igen, ez különleges" - tette hozzá.

 

"Az egyenlítést követően azt éreztük, hogy a szurkolók extra lökést adnak nekünk és szerintem ezt a Barcelona játékosok is érezték. Kicsit nagyobb lett rajtuk a nyomás, mi pedig mentünk előre ahogy csak tudtunk."

 

"Szerintem erről szól a Man United, hogy a Stretford End előtt játszunk. Ezáltal még több energiánk van."

 

"Azt gondolom, hogy manapság nagyon fontos részeit képezik a szurkolók a játékunknak, mi pedig szeretnénk tovább építeni a közöttünk meglévő kapcsolatot."

 

"Ez fog minket odáig juttatni, hogy trófeákért lehetünk harcban, mi pedig pontosan ezért vagyunk itt."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Newcastle

Ligakupa, döntő

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!