Hogyan változtatta meg egy nyolc mérföldes futás a United szezonját?

A híres nyolc mérföldes futás a Brentford elleni vereség után és az, ahogyan Ten Hag Ronaldot kezelte voltak a szezon fordulópontjai, a Manchester United pedig vasárnap 17:30-kor Ligakupa-döntőt játszik a Newcastle ellen.


Erik ten Hag a Manchester Unitednél végzett jó munkája ellenére egy hangsúlyos győzelmet akart, hogy megmutassa, tényleg ő a megfelelő a feladatra.

 

A Barcelona legyőzése volt az, ami Ten Hag számára a legfontosabb volt a hét közepén. A vasárnapi, Newcastle elleni Ligakupa-döntő még várhatott.

 

Lehet, hogy ez csak az Európa-liga volt és lehet, hogy a Barcelona már nem a régi, de a győzelem módja és az a tény, hogy a Barcelona mindig is Barcelona marad - amely jelenleg is a La Liga élén áll - azt jelenti, hogy Ten Hag joggal tekintheti ezt az Old Traffordon eltöltött kilenc hónapja legfontosabb győzelmének.

 

Csütörtök estig azt lehetett mondani, hogy Ten Hag - Unitednél töltött - időszakának két legjelentősebb pillanata a pályán kívül történt. Tavaly augusztusban, a Brentford elleni 4-0-s vereséget követő napon nyolc mérföldet kellett futniuk a játékosainak. A Brentford ugyanis 90 perc alatt nyolc mérfölddel többet futott, mint a United játékosai és Ten Hag biztosítani akarta, hogy ez soha többé nem fordul elő.

 

A mesteri húzása az volt, hogy a futásban ő is csatlakozott a játékosokhoz. Meg akarta mutatni nekik, hogy hajlandó annyit tenni az ügyért, amennyit ő is elvár és vállalta a saját felelősségét azért, ami a Brentford ellen történt.

 

Ahogyan Ten Hag reagált erre a vereségre, azt a United-szurkolók üdvözölték és megtapsolták, ahogyan azt is, ahogyan Cristiano Ronaldót kezelte. A menedzser és a szupersztár közötti erőfitogtatásban elért végső győzelme egy másik jelentős pillanat volt, megmutatta keménységét és tekintélyét.

 

Ten Hag világossá tette a felettesei számára, hogy Ronaldo számára nincs visszaút, miután novemberben kiöntötte a szívét Piers Morgan-nek egy - a klub által nem engedélyezett - interjúban. A United tulajdonosai 100 százalékban támogatták Ten Hagot, majd miután konzultáltak az ügyvédekkel, Ronaldo heti 500 ezer fontos szerződését "közös megegyezéssel" felbontották.

 

Ronaldo - a katari világbajnokság közben - Szaúd-Arábiába költözött és a United azóta sem tekint vissza. Amióta a világbajnokság után újraindult a szezon, a csapat 18 meccsen csak egyszer kapott ki és az egyetlen olyan csapat lett az európai topligákban, amelynek még van esélye négy trófea megszerzésére ebben a szezonban.

 

A holland első trófeaszerzési esélye a United menedzsereként a vasárnapi, Newcastle United elleni Ligakupa-döntő lesz a Wembleyben. Ahogy az várható volt, a United a mérkőzések között rendelkezésre álló rövid idő alatt felkészült a Newcastle-ből, Ten Hag pedig tisztában van vele, mit várnak el egy menedzsertől egy nagy Wembley-döntő előtt és után.

 

 

 

Annak ellenére, hogy a meccsek sűrű egymásutánban következnek, az az ember érzése, hogy a United játékosok a szezon legkritikusabb szakaszába lépve csúcsformában vannak.

 

Visszatekintve a United múlt vasárnapi, Leicester City elleni 3-0-s győzelmének statisztikáira, Ten Hagnak és edzői csapatának az tűnt fel, hogy a második félidő öt cserejátékosa ugyanolyan intenzitással futott és dolgozott, mint a kezdőcsapat tagjai.

 

Ez megmutatta nekik, hogy a Unitednél már nincsenek egók. Senki sem duzzogott, mert nem kezdett. Mindannyian együtt voltak. Pont úgy, ahogyan akkor, amikor a nyolc mérföldet lefutották.

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!