Ten Hag: Ez a legjobb, amit egy menedzser kaphat

Erik ten Hag büszke a Manchester United játékosaira, miután a Ligakupa döntőjében 2-0-s győzelmet arattak a Newcastle felett, amellyel első trófeájukat nyerték irányítása alatt.


Fantasztikus szellemiség

"Egyértelműen megfelelő volt a szellemiség, nagyon jó hangulat uralkodik a csapaton belül. Csapatként működtünk és mindenért harcoltunk. Legyőztük őket [Newcastle], nem mindig a legszebb futballt produkálva, de szerintem hatékonyak voltunk. Ha megnézzük, láthatjuk, hogy nagyon jól kapcsolódtak egymáshoz a játékosok - emellett pedig folyamatosan tüzelték a másikat és ha kellett, akkor a nehéz helyzetekben ki is segítették egymást. Ezt nagyszerű látni. Szerintem ez a legjobb, amit egy menedzser kaphat a játékosaitól."

 

Erős, mint a méreg

"Ha figyelembe vesszük [hogy három napja még a Barcelonat győztük le], akkor az egy lenyűgöző teljesítmény, hogy ezt véghez tudtuk vinni. Ez mutatja, hogy fizikálisan és mentálisan is erősek vagyunk. Ehhez viszont szenvednünk kell. Minden egyes napot fel kell azért áldoznunk, hogy trófeákat nyerjünk. Minden a sikerről és az elismerésről szól. Ha nyerni akarsz valamit, akkor pedig meg kell ezt tenned. Különben nem fog sikerülni."

 

Győztesek a csapatban

"A mérkőzés előtt megjelöltem, hogy kik azok - Rapha Varane, Casemiro, David de Gea. Ők tudják, hogyan kell trófeákat nyerni. Szükség van az ilyen srácokra a pályán ahhoz, hogy összetartsák, tanítsák és szervezzék a csapatot. Nem csak taktikai szempontból, de különösen mentális perspektívából. Nagyon fontos a győztes mentalitás. Nekik ezt be kell hozniuk az öltözőn belülre is. A nehéz helyzeteket kezelniük kell és most is ezt tették."

 

 

Egységesek vagyunk

"Rengeteg munkát fektettünk a stábbal a csapatba a szezon kezdete óta. Azt szeretném ezzel mondani, hogy a stáb hihetetlenül nagyszerű munkát végzett a játékosokkal, de ez a stáb és a játékosok közös eredménye. Emellett azt is láthattuk, hogy a szurkolók meddig velünk maradtak. Igazi harmónia és szenvedély érződött az iránt, hogy trófeákat nyerjünk."

 

A megfelelő úton

"Ha trófeát nyersz, az mutat valamit. Azt, hogy jó úton, jó irányba tartasz. Ez csak egy kupa és még csak február van, de mutatja, hogy a megfelelő úton járunk. Ennek motiválónak kell lennie ahhoz, hogy folytassuk a megkezdett utunkat. 24 óráig boldogok lehetünk, de nem elégedettek."

 

Itt az idő az ünneplésre

"Ezt meg kell ünnepelni, mert ez nem hétköznapi dolog, ez nem egy szokásos nap. Trófeát nyertünk, ez pedig jelent valamit. Nekem ez az érzésem itt az Egyesült Királyságban. Nyertünk valamit, ezt pedig meg kell ünnepelnünk, de ezt követően folytatnunk kell, amit megkezdtünk. A játékosok tudják, hogy szerdán nagy mérkőzés vár ránk [a West Ham ellen az FA-kupában]."

 

Mi a következő?

"Az volt az első lépésünk, hogy nyerjünk egy trófeát, ez pedig ma sikerült is. Szerintem ebből rengeteg inspirációt meríthetünk és több önbizalmunk lehet azt illetően, hogy újra sikerülhet. Még mindig csak a kezdetén járnuk annak, hogy a Manchester Unitedet újra elindítsuk az úton odáig, ahova tartozik, amely nem más, mint hogy trófeákat nyerjen. Ez közülük az első."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!