Casemiro: Egyedül nem megy

Mióta tavaly nyáron megérkezett a Real Madridtól, Casemiro egyike a legnagyobb hatású játékosoknak a Manchester Unitednél.


A Vörös Ördögök 18-asa a pálya mindkét végén sokat tesz hozzá a csapat játékához, ugyanis a védelem előtti pajzs funkciója mellett gyaran az előkészítésekben - esetenként pedig a befejezésekben is - jeleskedik a támadásoknál.

 

A West Ham United elleni FA-kupa mérkőzésre készült meccsnapi magazinnak, a United Review-nak adott interjújában azonban a brazil középpályás kijelentette, bár sok figyelmet kap teljesítményei révén, ezért ő és csapattársai egymásnak tartoznak elismeréssel.

 

"Minden egyes csapatnak megvan a saját játékstílusa. Az igazi, hogy itt több szerepem van a támadásépítésekben" - kezdte.

 

"Itt más a játékstílus, az építkezés folyamata, a menedzser, a bajnokság és a klub is. Minden egyes klubnál más játékot követelnek meg, de a legfontosabb dolog, hogy az ember minél gyorsabban alkalmazkodni tudjon és én is erre törekszem."

 

"Még egyszer szeretném kihangsúlyozni, hogy lehetetlen egyedül sikert elérni. Szükség van a csapattársaim tudására és az általuk képviselt minőségre. Ott van Licha [Lisandro Martinez] és [Raphael] Varane - a legmagasabb szintű játékosok. Christian [Eriksen], akivel sokat játszottam együtt a középpályán, egy kivételes játékos. Fredinho [Fred] szintén, ahogy Bruno [Fernandes] is, aki egy kicsit hozzám képest előrébb játszva nyújt világklasszis teljesítményt."

 

 

Casemiro úgy érkezett meg nyáron a Unitedhez, hogy világfutball egyik legjobb védekező középpályásaként tartották számon.

 

Mióta Erik ten Hag irányítása alatt játszik, a 31 éves játékos más területen is megvillantotta tehetségét, ugyanis kulcsfontosságú gólokat szerzett a Chelsea elleni bajnoki rangadón, a Reading elleni FA-kupa összecsapáson és a múlt hétvégi Ligakupa döntőben is. 

 

A brazil válogatott játékos szerint manchesteri szerepköre sokkal "kreatívabb", mint volt a Real Madridnál, de kihangsúlyozta, hogy számára a csapattársak támogatása és a csapat "egyensúlyának" megtartása élvez prioritást.

 

"Minden egyes játékosnak megvan a maga szerepe és talán itt a Unitednél nekem kreatívabb szerepköröm van, de mint mindig elmondom, az én feladatom más."

 

"Mindenki tudja, hogy mi az én szerepem és biztos vagyok benne, hogy a Manchester United is ezért igazolt le - hogy egyensúlyt adjak a csapatnak, támogassam a csapattársaimat a védelemben, segítsem a középpályát, a szélső védőket és a középhátvédeket az üres területek lefedésében."

 

"Ez a legfontosabb az én szerepkörömben. Természetesen a gólok és gólpasszok is fontosak, mert az mindenkit boldoggá tesz, de manapság az a feladata egy középső védekező középpályásnak, amiket az előbb felsoroltam."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - West Ham

FA-kupa, 5. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!