Garnachot behívták az argentin válogatottba

A Manchester United fiatal támadóját, Alejandro Garnachot az utóbbi időben mutatott remek formájáért az argentin válogatottba való behívással jutalmazták.


A 18 éves játékost Lionel Scaloni vezetőedző a 35 fős keretbe nevezte, a dél-amerikaiak pedig a decemberi világbajnoki cím óta először készülnek közösen.

 

Az ’Albiceleste’ március 23-án a Buenos Aires-ben, az „El Monumentalban” játszik barátságos mérkőzést Panamával, majd öt nappal később Santiago del Esteróban Curacao ellen.

 

Garnacho Unitedes csapattársát, Lisandro Martinezt is beválogatta Scaloni, akárcsak a Katarban győztes 25 játékost.

 

Alejandro a spanyol fővárosban, Madridban született és nevelkedett, de édesanyja révén az argentin válogatottban játszhat.

 

Nem először került be a válogatott keretbe, tavaly márciusban már behívták a Venezuela és Ecuador elleni világbajnoki selejtezőkre.

 

Garnacho olyanokkal edzhetett együtt, mint Lionel Messi, bár mérkőzésen még nem jutott szóhoz, az argentin U20-as válogatottban azonban már bemutatkozhatott, ott eddig öt fellépésén négy gólt szerzett.

 

 

A 2022-es Ifjúsági FA-kupa győztes játékosnak Erik ten Hag irányítása hozta meg az áttörést az első csapatban, a világbajnoki szünet előtt döntő gólokat szerzett a Real Sociedad és a Fulham ellen, majd nemrég a Leeds ellen is betalált.

 

Miután a múlt hétvégén megnyerte első felnőtt trófeáját, a Ligakupát, szerdán az ő zseniális találata segített abban, hogy legyőzzük a West Ham Unitedet és bejussunk az FA-kupa negyeddöntőjébe. Az argentin válogatott behívó egy újabb elismerés a 49-es számú játékosunk által végzett kemény munkáért.

 

Szép munka, Garna!

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!