Smalling hatalmas léptekkel halad elõre

Két szezon között vagyunk, de ez nem akadályoz meg minket abban, hogy észrevegyük, miben is jó igazán Sir Alex Ferguson Unitede.


A klub fiatal, ígéretes labdarúgókkal rendelkezik, akiket fejlesztenek, javítják képességeiket Carringtonban. Ám nem csak az akadémián keresztül feltörekvõ játékosokról van itt szó, hanem azokról is, akiket Sir Alex Ferguson és a klub megfigyelõi kiszemeltek, majd leigazoltak. Talán nincs jobb példa erre, mint Cristiano Ronaldo, aki a Unitednél vált a világ egyik legjobbjává.

Ám ezen a nyáron van egy másik, tisztán látható példa is erre. Olyan valaki, aki óriási léptekkel halad elõre. Chris Smalling kivételes játékosa Anglia U21-es válogatottjának és bár hamar búcsúztak az Európa-bajnokságtól, mégis a csapat egyik legnagyobb csillaga lett - még úgy is, hogy csapattársa, Danny Welbeck volt csak képes gólt szerezni Stuart Pearce csapatában.

A 21 éves Smalling népszerûsége fénysebességgel emelkedett, minden bizonnyal hamarosan Fabio Capellotól is megkapja a válogatottba szóló meghívót. 2008 márciusában - csupán három éve - pedig még csak az Isthmian Ligában szereplõ Maidstone United tagjaként szerepelt a védõ. Majd a Fulhamhez került, ahol csupán 19 pályára lépését követõen a Manchester United tagjává vált.

Sir Alex õsi ellenfelét, Arsene Wengert gyõzte le és csábította a Vörös Ördögökhöz a fiatal védõt ismét bizonyítva, mennyire kiváló szeme van a tehetségekhez. A fiatal klasszis az év során megmutatta természetes képességeit, több fontos összecsapáson is mutatott kiváló teljesítményével - többek között a városi derbin mutatottal.

Smallingnál felfedezhetõek azok a fizikai sajátosságok, amivel impozáns védõvé válhat, ráadásul a szezon végén a Blackpool ellen rövid ideig jobb oldali védõként is megmutatta, mire képes.

A United szurkolóknak talán kisebb kétségeik lehettek afelõl, hogy Chris az elsõ csapat meghatározó tagja legyen, ám Dániában mutatott három mérkõzése minden kétséget eloszlathatott. Az torna egyik legjobb védõjének látszott, aki az angol válogatott következõ generációjának tagja lehet.

 


És természetesen ott volt még a United új szerzeménye, a 19 éves Phil Jones is, aki szintén zseniálisan teljesített Skandináviában. Ez pedig azt jelenti, az ország két legígéretesebb védõjével rendelkezik a Manchester United. Jonesnak csupán arra van szüksége, láthassa, hogyan dolgoznak a legjobb edzõk és játékosok edzéseken és lenyûgözõ eredményeket hozhat majd.

Tehát nem túlzás azt mondani, a United védelmének szíve évekre meg van oldva. Hiszen a Nemanja Vidic - Rio Ferdinand kettõs Európa egyik legjobb védelmi kettõse, ráadásul ott van Jonny Evans, aki szintén lenyûgözõ opciót jelent. És ne feledkezzünk meg John O'Shea-rõl, Wes Brownról, Oliver Gillrõl, Scott Woottonról vagy az utánpótlás csapatunk kapitányáról, Tom Thorpe-ról sem.

A verseny igen erõs, de bátornak kell lennie annak, aki arra fogad, hogy Smalling nem lesz a United és Anglia csapatának rendszeres tagja.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!