Manchester United 3-1 Fulham

Gyenge teljesítménnyel is továbbjutott a United, bár ehhez kellett a Fulham is, amely kivégezte saját magát azzal, hogy két játékosát és menedzserét is kiállította a játékvezető,


Már a találkozó előtt sorsoltak az FA-kupában, mely során kiderült, hogy ha a Vörös Ördögök továbblépnek, akkor az elődöntőben a Brighton ellen szerepelnek majd.

 

A negyeddöntő első perceit átaludta a United, szinte át sem lépték a félpályát a hazaiak, miközben Diop fejesénél De Geának kellett védenie, majd Willian átlövését kísérhette ki nyugodtan a kapus.

 

A 12. percben jött az első manchesteri lövés; egy remek kontrát vitt végig a hazai gárda Rashford vezérletével, jól játszott át Weghorsthoz, aki egyet tolt a labdán, majd ballal lőtt, de nagyon gyengére sikerült.

 

Hihetetlen gyenge teljesítményt nyújtott a ten Hag-csapat, fél óra alatt egyetlen lövést láthattunk hazai részről, ami édes kevés.

 

A 37. percben végre láthattunk valami ígéretes dolgot. Fernandes ívelt át a túoldalon felfutó Shaw felé, ám a védelem szögletre mentett. 

 

A 40. percben Sabitzer lőtt 17 méterről, Leno csak öklözni tudott, de végül megoldotta a szituációt.

 

A félidő utolsó percében Martinez lőtt fel egy labdát laposan Weghorstnak, aki remekül játszotta meg azt, McTominay került helyzetbe, de lövését blokkolták.

 

Nagyon alacsony színvonalú 45 percet láthattunk, rengeteg hibával játszottak a csapatok.

 

A második félidőt is a vendégek kezdték jobban, már a második percben védenie kellett De Geának, majd egy szöglet után Willian lövését kellett szögletre tolnia a spanyol portásnak. 

 

Az 50. percben egy szöglet szállt a kapu elé, Diop pörgetett Mitrovic elé, aki közelről a hálóba bombázott, 1-0 a Fulhamnek.

 

Négy perc telt el, amikor Rashford átadása utőn Fernandes lőtt egyből, de nem talált kaput. Remélhetőleg ez egy jel volt arra, hogy felpörögnek a hazaiak.

 

Manchesteri helyzetek helyett a Fulhamnek volt újabb lehetősége a gólszerzésre, szöglettel felérő szabadrúgás szállt a kapu elé, Mitrovic fejelt, De Gea óriásit védett.

 

A 70. percben hatalmas lehetőséget szalasztott el Sancho. Antony rohant el a jobb oldalon, Sancho kapott tőle labdát, kicselezte a kapust, kapura lőtt, Willian azonban blokkolt. Egyébként kézzel, amiért büntetőt kapott a United, ráadásul ki is állította a játékvezető a brazilt, teljesen jogosan! Ráadásul az ítélet nem tetszett Mitrovic-nak, akit szintén kiállított Kavanagh. Menedzserét is elvesztette a Fulham, Silva is kiállítás sorsára jutott még az ítélet meghozatala előtt.

 

Majdnem öt percnyi közjáték után Fernandes állt a labda mögé a tizenegyeshez és higgadtan gurított a bal alsóba, 1-1!

 

Gyorsan jött a vezető gól! Sancho ugratta ki Shaw-t, aki laposan lőtt középre, Sabitzer pedig sarokkal küldte a labdát a hálóba.

 

A 85. percben Sabitzer lőtt 16 méterről, Leno biztosan védett. Antony is próbálkozott, de a kapus akkor is védeni tudott.

 

Hét perc ráadás utolsó percében totál szétesett a Fulham, Fred passzolt Fernandeshez, aki 15 méterről bombázott a kapuba, 3-1!

 

Nehezen, de végül behúzta a találkozót a Manchester United, amely elődöntőt játszhat a kupában!

 

 

FA-kupa, negyeddöntő
Manchester United 3-1 Fulham
Old Trafford

 

Vezette: Chris Kavanagh

 

United: De Gea - Wan-Bissaka, Maguire, Martinez, Shaw - McTominay(Antony 58.), Sabitzer - Sancho, Fernandes, Rashford(Fred 83.) - Weghorst
Nem használt cserék: Butland, Dalot, Lindelöf, Malacia, Pellistri, Mainoo, Elanga

 

Fulham: Leno - Tete(Soares 90.), Diop, Ream, Robinson - Reed(James 90.), Palhinha - Reid(Solomon 90.), Pereira(Charney 90.), Willian - Mitrovic
Nem használt cserék: Rodak, Adarabioyo, Carlos Vinicius, Lukic, Wilson

 

Gólszerző: Fernandes 75' (11-es), 96',  Sabitzer 77' illetve Mitrovic 50'

 

Sárga lap: Maguire illetve Pereira, Robinson

 

Kiállítva: Willian, Mitrovic
 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!