Newcastle United 2-0 Manchester United

A liverpooli vereség után a Newcastle otthonában is kikapott a United egy igen gyenge teljesítmény után.


Rangadó várt a Vörös Ördögökre vasárnap délután, amikor is a St.Mary's-ben vendégszerepelt Erik ten Hag csapata.

 

Jó iramban indult a találkozó, amin először a manchesteriek veszélyeztettek, ám Sabitzer centerezésénél nagyot blokkolt a védelem. Nem sokkal később Trippier beadása után Longstaff lőtt 7 méterről sután, leblokkolták, majd a hazaiak középpályása sarokkal akarta helyzetbe hozni csapattársát, de tisztázott a védelem.

 

A 12. percben Weghorst kapott kiváló átadást, a csatár azonban 8 méterről csak az oldalhálót találta el.

 

Alig telt el az első negyedóra, amikor Trippier beadása szállt a kapu elé, Isak fejelt 5 méterről, De Gea nagyot védett, a kipattanót Willock próbálta kapuba lőni, de a vendégek kapusa ekkor is hárított. Akárcsak Saint-Maximin lövésénél, amikor vetődve védett magabiztosan a portás. Ezekben a percekben a hazaiakvoltak fölényben.

 

Húsz percnyi játék után kissé lankadt a csapatok lendülete, és bár a hazaiak játszottak fölényben, komoly lehetőségig nem jutottak el. Ami rossz hír, hogy a Vörös Ördögök sem tudtak komoly helyzeteket kialakítani.

 

A félidő utolsó perceire újra felpörögtek a hazaiak, előbb Longstaff bombája kerülte el a kapunkat, majd egy remek támadás végén Willock lőhetett teljesen üresen, szerencsére kaput sem talált a támadó.

 

Nagyon kínos, hogy 40 perc alatt 10-1 volt a lehetőségek száma.

 

A szünetre 0-0-val mehettek a csapatok az öltözőbe, ez az eredmény Fernandesék szempontjából volt hízelgő, mert elöl nem sok mindenre voltak képesek a manchesteriek.

 

Fordulás után kicsit jobb Man Unitedet láthattunk a pályán, de még így sem beszélhettünk arról, hogy Rashfordék lettek volna fölényben.

 

Azonban a Szarkák egyórányi játék után növelték tempójukat és meg is szerezték a vezetést. Guimaraes ívelt át a hosszúra, Saint Maximin visszafejelt a kapu elé, ahol Willockot találta meg, akinek nem volt nehéz dolga, közelről juttatta a labdát a kapuba. 

 

Centikre volt a második gólhoz a Newcastle a 76. percben. Egy szöglet után Joelinton fejelt 3 méterről, De Gea óriásit hárított, majd Schar is fejelhetett, de csak a kapufát találta el.

 

A 82. percben Martial remek csel után lőtt, de blokkolták és szögletre pattant a labda. Ez ígéretes volt.

 

De sokkal több ígéretes esemény nem történt, a Newcastle játékosai jóval magabiztosabban játszottak és többször is a manchesteri védőharmadban szereztek labdákat, miközben épp Rashfordéknak kellett volna támadniuk az egyenlítésért.

 

A 88. percben Trippier szabadrúgása szállt be a kapu elé, Wilson csúsztatott kiválóan a jobb alsóba, 2-0!

 

A 94. perceb majdnem jött a harmadik hazai találat, Schar jött előre és lőtt 14 méterről, de nem találta el a kaput.

 

Teljesen megérdemelten győztek a Szarkák, a manchesteriek kiábrándító focit produkáltak, ten Hag semmit nem tudott kezdeni a hazai alakulattal.

 

 

Premier League, 29. forduló
Newcastle United 2-0 Manchester United
Sports Direct Arena

 

Vezette: Stuart Attwell

 

Newcastle: Pope - Trippier, Schar, Botman, Burn - Longstaff, Guimaraes, Willock(Anderson 84.) - Murphy(Gordon 68.), Isak(Wilson 80.), Saint-Maximin(Joelinton 68.)
Nem használt cserék: Dubravka, Lascelles, Manquillo, Ritchie, Targett

 

United: De Gea - Dalot, Varane(Lindelöf 83.), Martinez(Pellistri 83.), Shaw - Sabitzer, McTominay(Fred 82.) - Antony(Sancho 62.), Fernandes, Rashford - Weghorst(Martial 62.)
Nem használt cserék: Butland, Bishop, Malacia, Maguire

 

Gólszerző: Willock 65', Wilson 88'

 

Sárga lap: 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!