Manchester United 2-0 Everton

Kiváló első félidő után visszafogottabb második játékrészt produkált a United az Everton ellen és könnyedén tartotta otthon a három pontot.


A Vörös Ördögök kezdték meg az angol élvonal 30. fordulóját, az Old Traffordon fogadták az Evertont.

 

Jól kezdtek a hazaiak, a 3. percben Sancho átadása után Sabitzer fordult kapu felé, lövése azonban szögletre pattant. A sarokrúgás után Rashford lőtt 17 méterről, de a Stolverkosok védelme blokkolt.

 

Fernandes ívelt kapura, de Pickford a helyén volt. Az angol kapus a 8. percben óriásit hárított, amikor Rashford került hatalmas helyzetbe. Nagyon kellett volna egy gyors gól!

 

A 12. percben Fernandes ívelt lágyan egy szögletet a 16-osnál álló Antony-nak, aki kapura lőtt, Pickford verve volt, ám a labda a kapufáról visszapattant. Wan-Bissaka csapott le rá leggyorsabban, de sajnos kapu mellé lőtt.

 

Bealudt a United bal oldala a 19. percben, Simms volt teljesen üresen a tizenhatoson belül, a csatár a hosszú alsót célozta meg, szerencsére centikkel elvétette a célt.

 

Két perccel később remek kontrát vezettek a manchesteriek, Sancho két embert is megbolondított a bal szélen, majd a középen érkező Antony-t találta meg, aki okosan gurított Sabitzerhez, az osztrák pedig azonnal lőtt, de Pickford kiöklözte a labdát.

 

A 22. percben Fernandes ugratta ki Antony-t, aki rávezethette a kapusra a labdát, 10 méterről lőtt a brazil, de a vendégek portása ismét hárított. Sajnos sok nagy helyzet kimaradt, remélhetőleg nem bosszulja meg az Everton.

 

Három perccel később szinte ugyanolyan hatalmas helyzetbe került Antony, de ezúttal a cédő tisztázott. Rashford is lövőhelyzetbe került, újabb blokk jött a védelemtől. 

 

Nem nagyon csökkent a manchesteri próbálkozások száma, Fernandes és Sabitzer is lőhetett, de egyikük sem talált kaput.

 

A 36. percben tört meg a gólcsend! Nagyon betömörült az Everton, Rashford és McTominay tologatta a labdát a tizenhatos előtt, előbbi Sanchohoz passzolt, aki csodásan ugratta ki a skót középpályást, McTominay pedig közelről, a kapus mellett a hálóba bombázott, 1-0!

 

Amikor már Wan-Bissaka is lövésre szánja el magát, akkor az már jól mutatja, mennyire nincs védelem a csapat ellen. Nagyon könnyen az Everton mögé tudott kerülni a United folyamatosan.

 

A félidő utolsó percében Malacia adott óriási keresztlabdát Antony-nak, aki 15 méterről tekert a jobb alsó felé, Pickford ezúttal is nagyot mentett. A szöglet laposan jutott a kapu elé, Martinez lőtt 11 méterről, de nem találta el a célt.

 

Óriási fölényben játszott a United, összesen 21 lövése volt a hazaiaknak, teljesen megérdemelten vezettek.

 

Fordulás után sokat esett a meccs színvonala, a manchesteri játékosok nem voltak olyan koncentráltak, mint az első játékrészben, sok hiba jellemezte a játékot, főleg a támadó harmadban, így a nagy lehetőségek is elmaradtak.

 

Eltelt húsz perc a félidőből és nem volt lövése a manchesteri csapatnak, miközben az Everton rákapcsolt és a hazai védelemnek nagyon figyelnie kellett, több esetben is blokkolniuk kellett Martinezéknek.

 

A 67. percben kontrázhatott a United, az ellentámadás végén Sabitzer ívelt Fernandes fejére, aki 10 méterről fejelt, Pickford a léc fölé tolta a labdát. A szöglet második szándékból szállt a kapu elé, Wan-Bissaka lőtte kapura 7 méterről, Pickford biztosan hárított.

 

A 71. percben Coleman nagy hibája után Rashford csapott le a labdára, lövés helyett úgy döntött, inkább Martialt hozza helyzetbe, a francia csatár pedig biztosan gurított a kapuba, 2-0! Nagyon kellett ez a gól, mert kezdett éledezni az Everton.

 

A 76. perc végén Erik ten Hag lehozta a pályáról Sanchot és az az Eriksen lépett pályára, aki végre felépült sérüléséből.

 

Rossz hír, Rashford ágyéksérülést szenvedett a 78. percben, csak sétálni tudott, le is kellett cserélni a támadót.

 

Coleman akarta javítani hibáját, egy átlövéssel próbálkozott, de biztosan hárított De Gea.

 

Öt perccel a rendes játékidő vége előtt McTominay ívelt Fernandes fejére, aki kapura fejelt, de Pickford könnyedén védett.

 

Eriksen lőhetett volna gólt a 90. percben egy szögletet követően, de blokkolták a dán kísérletét. Micsoda visszatérés lett volna?!

 

Malacia is szeretett volna feliratkozni a gólszerzők közé, de Pickford védte lövését.

 

Nagyon magabiztos győzelem született az Old Traffordon, az Everton csapata talán 5-6 percig tudott komolyabb nyomást gyakorolni ellenfelére.

 

 

Premier League, 30. forduló
Manchester United 2-0 Everton
Old Trafford, 73509 néző

 

Vezette: Michael Oliver

 

United: De Gea - Wan-Bissaka, Maguire, Martinez, Malacia - McTominay, Fernandes - Antony(Martial 60.), Sabitzer(Fred 76.), Sancho(Eriksen 76.) - Rashford(Weghorst 81.)
Nem használt cserék: Butland, Dalot, Lindelöf, Varane, Fred, Eriksen, Pellistri, Weghorst

 

Everton: Pickford - Coleman(Patterson 87.), Keane, Tarkowski, Godfrey(Mykolenko 46.) - Gueye(Garner 60.) - Gray, Iwobi, Onana(Davies 60.), McNeil - Simms(Maupay 70.)
Nem használt cserék: Begovic, Coady, Holgate, Mina

 

Gólszerző: McTominay 36', Martial 71'

 

Sárga lap: 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!