Nottingham Forest 0-2 Manchester United

A United idegenben győzte le a Nottinghamet, ráadásul gólt sem kaptak De Geáék.


A bemelegítés során Sabitzer sérülést szenvedett, így a kezdőcsapatban Eriksen szerepelt a csatár mögött.

 

Hatalmas helyzettel indult a találkozó, Fernandes beadását Navas röviden ütötte ki, Sancho csapott le a labdára és 9 méterről lőtt, a kapuson túljutott a labda, de Felipe óriásit blokkolt.

 

Nem sokkal később jött a válasz, hosszú bedobás után sorozatosan a hazaiak nyerték a fejpárbajokat, Awoniyi lőtt 6 méterről, Wan-Bissaka blokkolt. Nem volt elég a sérülésekből, úgy nézett ki, hogy De Gea is meghúzódott, el is küldte a menedzser melegíteni Butlandet.

 

Nagyon nagy fölényben játszottak a manchesteriek, de sok hiba jellemezte a játékot, így pedig nehéz volt helyzeteket kialakítani. Bár lövések mentek Navas kapuja felé, de egészen a 18. percig nem kellett komolyan beavatkoznia a játékba. Ekkor Fernandes próbálkozását kellett kiütnie a portásnak.

 

Kezdett éledezni a Forest, mégis a United szerzett vezetést; Martial szerelt az ellenfél térfelén, a labda Fernandes elé került, aki azonnal indította a franciát, kinek lövését védte Navas, a kipattanóra azonban Antony érkezett és közelről kapuba kotorta a labdát, 1-0 a Vörös Ördögöknek!

 

Szerencsére a hazaiak fociját is leginkább a hiba jellemezte, nagyon pontatlanul járatták a labdát Williams-ék.

 

A 44. percben mégis közel voltak az egyenlítéshez, köszönhető Dalot-nak, aki "zseniálisan" készített le Awoniyinek, a csatár azonban kapu fölé bombázott.

 

Fordulás után nagyon bekezdtek a nottinghamiek, Dalot-nál egy kezezés miatt reklamált az egész csapat, de a játékvezető nem ítélt büntetőt.

 

A United sem állt vissza, remek támadás végén Sancho lapos centerezéséről maradt le mindenki, majd egy szöglet után Antony tekerése suhant el a jobb felső sarok mellett.

 

Az 56. percben Fernandes kis szöglete Eriksent találta meg, aki visszatette a portugálnak. Bruno egyből lőtt, a labda a lécen csattant Navas védése után. 

 

Antony indult befelé, a jobb alsőt célozta meg, de fél métert tévedett.

 

A 61. percben Fernandes 17 méterről tüzelt laposan, Navas odaért és szögletre tolta a labdát.

 

Williams laposan lőtt a manchesteri kapu elé, ez mindenkit meglepett, nem ért oda egy csapattársa sem. A másik kapu előtt Antony lövését védte Navas, a kipattanó labda minden manchesterit elkerült, így megúszták a hazaiak.

 

A 76. percben Antony indult meg, elment három védő mellett, zseniálisan tette a játékszert Dalot elé, aki higgadtan lőtt a kapuba, 2-0 a Unitednek!

 

Sancho is szeretett volna gólt lőni, de csúnyán kapu fölé tüzelt. Nem nagyon ment ma sem az angolnak.

 

Talán mindenki nehezebb meccsre számított ennyi sérült mellett, de a United nagyszerűen kihasználta vetélytársak botlásait, behúzta a három pontot és jelenleg a dobogó legalsó fokára lépett fel.

 

 

Premier League, 31. forduló
Nottingham Forest 0-2 Manchester United
City Ground, 29435 néző

 

Vezette: Simon Hooper

 

Forest: Navas - Felipe, McKenna(Dennis 81.), Niakhate - Williams, Freuler(Mangala 65.), Danilo, Lodi - Gibbs-White(Lingard 88.) - Awoniyi(Surridge 65.), Johnson
Nem használt cserék: Hennessey, Ayew, Shelvey, Toffolo, Worrall

 

United: De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Dalot - Casemiro, Fernandes - Antony, Eriksen(Fred 79.), Sancho - Martial(Weghorst 72.)
Nem használt cserék: Butland, Bishop, Elanga, Iqbal, Jurado, Pellistri, Williams

 

Gólszerző: Antony 32', Dalot 76'

 

Sárga lap: Williams, Mangala illetve Maguire, Weghorst


 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!