Dalot: Készültünk a büntetőkre

Diogo Dalot elárulta, hogy a Manchester United már a szezon előtt gyakorolta a büntetőket, hogy felkészüljön az olyan helyzetekre, mint ami a vasárnapi, Brighton elleni FA-kupa-elődöntőn adódott.


A United a Wembleyben elért gól nélküli döntetlent követően 7-6-ra diadalmaskodott büntetőkkel, miután Victor Lindelof a döntő pontrúgást értékesítette, így Erik ten Hag csapata a Newcastle United elleni februári, Ligakupa-diadal után másodszor is kupadöntőbe jutott ebben a szezonban.

 

Dalot értékesítette a maga büntetőjét, és nem sokkal a mérkőzés után a MUTV-nek beszélt a Vörös Ördögök felkészüléséről, valamint a csapat által a Wembleyben mutatott karakterről.

 

"Az előszezon kezdete óta minden játékos gyakorolta a büntetőket edzésen" - mondta a hátvéd. "Azt hiszem, éreztük, hogy egy nap eljön az idő, és készen kell állnunk. Úgy gondolom, mindenki megmutatta a minőséget, karaktert, még nyomás alatt is."

 

"Mert ez nehéz. A kapu mögött voltak a Brighton szurkolók, akik üvöltöttek neked, így kellett koncentrálnod. Szóval személyiséget mutattunk, és nagyon örülök mindenkinek, hogy betalált a büntetőpárbajban, ott vagyunk a döntőben."

 

"Karaktert mutattunk és taktikailag nagyon jók voltunk. Tudtuk, hogy türelmesnek kell lennünk a labdával. Megpróbáltak üres területeket találni. A Brighton fantasztikus csapat, nagyon jól futballoznak. Agresszívnek kellett lennünk a párharcokban."

 

"És ma megmutattuk, hogy akarjuk. Megmutattuk a vágyat. És ennek a felelősségnek minden mérkőzésen meg kell lennie. Következetesebbnek kell lennünk, ha minden trófeát meg akarunk nyerni."

 

 

Amikor megkérdezték tőle, hogy tudta-e, hova fogja lőni a büntetőjét, Diogo elárulta, hogy valójában a szombati edzésen döntötte el, hogy a kapus bal oldalára helyezi.

 

"Általában az utolsó pillanatban döntök" - mondta. "A Sevilla-meccs előtt büntetőket gyakoroltunk, és tegnap úgy éreztem, hogy az az oldal kényelmesebb, ezért választottam. Választottam egy oldalt, hittem benne és erősen meglőttem, így a kapus nem tudta hárítani. Szóval boldog vagyok, hogy bement."

 

A United június 3-án tér vissza a Wembleybe, hogy a városi rivális Manchester Cityvel csapjon össze első alkalommal az FA-kupa-döntőben. Ez lesz a Vörös Ördögök harmadik összecsapása a Cityvel ebben a szezonban, miután a Premier League-ben a felek egy-egy győzelmet arattak.

 

Arra a kérdésre, hogy mit jelent számára játékosként ez a hatalmas mérkőzés, Dalot így válaszolt: "Ezért vagyunk itt. Ezért vagyunk a Man United. A döntőben akarunk lenni, a legjobb meccseket akarjuk játszani a legjobb ellenfelekkel szemben. És már nagyon várjuk."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!