A Premier League izgalmas szezonja: Trendek, statisztikák és esélylatolgatások

Ahogy az 2022/23-as Premier Liga szezon a végéhez közeledik, úgy fokozódik az izgalom a bajnoki címért és a kiesés elkerüléséért folytatott küzdelemben. Az eddigi szezon már izgalmas volt, meglepetéseket, meglepő eredményeket és kiemelkedő teljesítményeket láthattunk több csapat és játékos részéről. Az adatok alapján mutatunk néhány előrejelzést,esélyeket latolgatunk, valamint összefoglaljuk a meccsek meghatározó trendjeit és statisztikáit.


Előrejelzések és esélyek a következő mérkőzésekre

A Premier League egyik legvártabb mérkőzése a következő fordulóban a Manchester City és az Arsenal összecsapása lesz a az Etihad Stadionban. A Manchester City győzelmi esélyei 1,60, míg az Arsenalé 5,80. Ez tükrözi a Manchester City e szezonbeli fölényét, hiszen jelenleg a vesztett pontok tekintetében első helyen állnak 78 lőtt góllal és 10 tiszta lapos mérkőzéssel.

Egy másik érdekes találkozó a Chelsea és a Brentford összecsapása lesz a Stamford Bridge-en. A Chelsea győzelmi esélyei 1,70, míg a Brentfordé 5,20. Ez azt mutatja, hogy a Chelsea nagyon esélyes a győzelemre, de a Brentford megmutatta, hogy képes kihívni a nagy csapatokat és problémákat okozni támadó stílusával.

A West Ham és a Liverpool mérkőzésén az adatok szerint a West Ham nyerési esélyei 3,75, míg a Liverpoolé 1,95. Ez azt sugallja, hogy a Liverpool az esélyes a győzelemre, de a West Ham képes lehet meglepetést okozni erős formájuk és hazai előnyük miatt.

A többi mérkőzés is érdekes eredményeket hozhatnak, habár az adatok szerint a hazai csapatoknak van enyhe előnyük a legtöbb meccsen, de a labdarúgás kiszámíthatatlan világában bármi előfordulhat.

Meghatározó statisztikák és jelenlegi állás

Az 2022/23-as Premier League szezon eddig izgalmasnak bizonyult, az Arsenal jelenleg az első helyen áll a tabellán 74 ponttal, 31 mérkőzésükből 23-at megnyerve. Impozáns teljesítményük jó pozícióba helyezte őket a Premier League-címért folyó harcban, gólkülönbségük +43, 74 gólt szerezve és 31-et kapva.

A címvédő Manchester City a második helyen áll 70 ponttal, 22 meccset nyertek, 4-et döntetlenre vittek, és 4-et vesztettek el, igaz eddig 30 meccsből. Az eddigi szezon kiemelkedő csapata 78 gólt lőtt és csak 28-at kapott. A formájuk alapján továbbra is esélyesek a bajnoki címre, de az Arsenal nagyon liheg a nyakukban.

A Manchester United a harmadik helyen áll 59 ponttal, 30 mérkőzésükből 18-at nyertek, 5-öt döntetlenre vitték, és 7-et veszítettek el. A szukolóik bánatára, nem volt egyenletes teljesítményük ebben a szezonban, de még mindig esélyük van a top 3 helyezésre.

A Newcastle United a szezon meglepetéscsapata a negyedik helyen áll 56 ponttal, 15 mérkőzést nyertek, 11-et döntetlenre vitték, és 4-et veszítettek el. Impozánsan védekeznek, eddig csak 24 gólt kaptak, és stabil teljesítményük jó esélyt ad nekik a következő szezon UEFA Bajnokok Ligájára való kvalifikációra.

A tabella alján a kiesés elkerülése is kemény küzdelemmel jár. Jelenleg a Nottingham Forest, a Leicester City és a Southampton a leginkább veszélyeztetett, de az Everton, és a Leeds Unted sincsenek még biztonságban.

Egyéni ragyogás

A szezon során számos kiemelkedő egyéni teljesítményt láthattunk a játékosoktól az egész ligában. Olyan játékosok, mint Erling Haaland hihetetlen 32 góllal, Harry Kane, Ivan Toney és Marcus Rashford az első számú góllövők eddig. De ne feledkezzünk meg a 15 gólpaszt adó Kevin De Bruyne-ről vagy az Arsenal játékosról, Bukayo Sakáról sem, aki 10 gólpaszt is adott.

Bár a fiatalok mindig is fontos szerepet játszottak az angol Premier League-ben, az 2022/23-as szezon különösen figyelemre méltó volt a fiatal játékosok számára, akik nyomot hagytak a bajnokságban.

Összefoglaló

A 2022/23-as Premier League-szezon az egyik legizgalmasabb és legkiszámíthatatlanabb volt az utóbbi időkben, ahol több fiatal sztár is megmutatta a tudását a versenyben, és számos érdekes csata vár még az európai selejtezőkre és a kiesésre vonatkozóan is. Ahogy közeledünk a szezon végéhez, biztosak lehetünk abban, hogy még sok fordulat és izgalom vár ránk, és a rajongók és a fogadók egyaránt izgatottan várják, hogyan alakulnak majd a dolgok.


Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!