Tottenham Hotspur 2-2 Manchester United

Két ellentétes félidő, 2-2 gól, 1-1 pont. Az első félidőben remeklő United fordulás után elherdálta előnyét.


Két olyan csapat találkozott ma Londonban, amelyek nem voltak jó formában az utóbbi időszakban. A hazaiaknál csere volt a kispadon, míg a Vörös Ördögöknél a sérüléshullám nehezítette Erik ten Hag dolgát.

 

A vendégek kezdték jobban a találkozót, többet volt náluk a labda, magabiztosnak tűntek a játékosok. 

 

Meg is lett az eredménye, a 7. percben Rashford tette ki a labdát Sancho-nak, aki befelé cselezett, majd kilőtte a hosszú alsót, 1-0 a Unitednek!

 

Öt perccel később szabadrúgáshoz jutott a Manchester. Rashford állt a labda mögé, 30 méterről kapura lőtt, de fél métert tévedett.

 

A 13. perc hozta meg az első hazai lövést; Richarlison indult kapu felé, Lindelöf követte, a brazil 13 méterről lőtt, De Gea könnyen hárított.

 

A 19. percben megduplázhatta volna előnyét a United, Sancho kapott kiváló labdát, lövését Romero blokkolta, Sancho ismét próbálkozhatott, a labda túljutott a kapuson, de Perisic a gólvonal előtt fejjel mentett.

 

Fernandes is szeretett volna feliratkozni gólszerzőnek, de előbb blokkolták kísérletét, majd Forster védett nagyot újabb lehetőségénél.

 

Közel fél órája tartott a meccs, amikor a manchesteriek jobb oldalán jól kijátszották a védőket Richarlisonék, a támadó már a tizenhatoson belül járt, kiváltott rá Shaw és nagyon fontos pillanatban blokkolta a passzt. Szöglet szállt be a rövidre, Perisic érkezett kiválóan, ám De Gea csodásan ütötte ki mezőnybe a labdát.

 

A Spurs leginkább bal oldalon igyekezett támadásokat vezetni, de Richarlison centerezései nem találtak társat.

 

Fernandes a 39. percben remekül ívelt Rashford elé, azonban Forster nagyon nagyot védett.

 

Két perccel később ismét Rashford tüzelt, de Forster hárítani tudott.

 

A 43. percben Perisic roboghatott üresen a kapu felé, lövését azonban De Gea bravúrral kiütötte.

 

Nem, hogy egyenlített volna a Spurs, szinte még ugyanabban a percben kettő góllal ment el a United. Fernandes zseniálisan ívelt fel Rashfordnak, aki elment Dier mellett, 9 méterről lőtt, Forster nem ért a labdába, ami a kapuban kötött ki.

 

Megérdemelten vonuhatott a manchesteri alakulat az öltözőbe a félidő után, a Spurs nem tudta kihasználni helyzeteit.

 

Fordulás után nem sok kellett a Spurs-nek ahhoz, hogy nagy zavart okozzon a manchesteri kapu előtt. Sorozatban szálltak be a beadások, de vagy tisztázott egy védő, vagy Lenglet fejese a háló tetején landolt. De Gea nem volt a helyzet magaslatán.

 

Nagyon sokat esett a manchesteriek játékának színvonala, miközben a hazaiakon látszott, hogy szeretnének minél gyorsabban betalálni. Sikerült is nekik az 56. perc elején, egészen pontosan Porronak, aki egy beadás és kapu előtti kavarodás után 14 méterről lőtt a kapuba, 1-2.

 

A következő percben Fernandes óriási csellel játszotta magát tisztára és megszerezhette volna csapata harmadik találatát, de a labda a lécen csattant.

 

A 66. percben egyenlíthetett volna a Tottenham. Egy kontra végén Kane ívelt át Sonhoz, aki 7 méterről a hosszú alsó mellé lőtte a labdát.

 

Te jó ég! Három perccel később ismét gólt szerezhetett volna a Spurs. Perisic ívelt a kapu elé, Dier üresen fejelhetett 6 méterről, de kapu mellé bólintott. Az összes védő lemaradt ennél a helyzetnél.

 

Kiegyenlített a Spurs a 79. percben. Kane robogott el jobb oldalon, Malacia csúnyán lemaradt, átívelt a túloldalra Sonhoz, a dél-koreai 10 méterről nem hibázott, 2-2!

 

A 84. percben gyors bedobás után Fernandes passzolt Rashfordhoz, aki 20 méterről lőtt, a labda a kapu fölött suhant el.

 

A United is szerette volna megnyerni a meccset, és talán kevésbé tűntek fáradtnak a vendégek. A 93. percben Shaw beadását Casemiro fejelte kapu fölé.

 

Az utolsó percben szöglethez jutottak a Vörös Ördögök, de nem sikerült kialakítani helyzetet.

 

0-2-ről felállt a Spurs és a második félidőben mutatottak alapján megérdemelten egyenlített. Fájhat még ez a két elszalasztott pont a dobogóért folyó harcban.

 

 

Premier League, 33. forduló
Tottenham Hotspur 2-2 Manchester United
Tottenham Hotspur Stadium

 

Vezette: Anthony Taylor

 

Spurs: Forster - Romero, Dier, Lenglet - Porro(Danjuma 77.), Skipp, Hojbjerg, Perisic(Davies 77.) - Richarlison(Kulusevski 61.), Son(Tanganga 87.) - Kane
Nem használt cserék: Austin, Lucas Moura, Mundle, Sanchez, Sarr

 

United: De Gea - Wan-Bissaka(Malacia 71.), Lindelöf, Shaw, Dalot - Casemiro, Eriksen(Fred 61.) - Antony(Weghorst 71.), Fernandes, Sancho(Martial 61.) - Rashford
Nem használt cserék: Butland, Williams, Sabitzer, Sabitzer, Elanga, Pellistri

 

Gólszerző: Porro 56', Son 79' illetve Sancho 7', Rashford 44'

 

Sárga lap: Hojbjerg illetve Wan-Bissaka, Lindelöf

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!