A United kész tárgyalni a Nike-kal

Világrekordot jelentõ, 400 millió fontos együttmûködési megállapodásról szerzõdhet a két fél.


A Manchester United tulajdonosai remélik, az új mezszponzori megállapodásra a jövõ év közepén sor kerülhet.

A News of the World szerint a manchesteri klub kész tárgyalni a Nike-kal egy 400 millió fontos szponzori együttmûködésrõl. A Nike jelenleg 23,5 millió fontot fizet a Vörös Ördögöknek mezszponzorként, ám a 10 éves megállapodás 2015-ben lejár.

A United tulajdonosai ismét a Premier League legjobban "keresõ" klubját akarják megalkotni a csapatból, látva az elõzõ évi remek eredményeket.

"A klub az elmúlt 12 hónapban erõfeszítéseket tett a kereskedelmi szerzõdések terén, de a legnagyobb üzlet a mezszponzori szerzõdés" - mondta egy bennfentes.

 


"A Glazer család nagyon jól tudja, mekkora is az értéke jelenleg a Unitednek, mint márkának."

"Nem lehet észrevétlenül elmenni amellett, hogy az eredeti szerzõdésünk óta a mezszponzori megállapodások egy másik szintre léptek."

 A Unitednek vannak olyan játékosai, mint Park Ji-sung vagy Javier Hernandez, akik miatt mezek millióit veszik a szurkolók a világ különbözõ pontjain és a klub tudja, a Nike számára A United jelenti az elsõ helyet ezen a téren.

Ám Glazerék akár más sportszer gyártó cég ajánlatát is meghallgatják, amennyiben a Nike mégsem akarná az új megállapodást, hiszen a tulajdonosokat az új mez szerzõdés komolyan segítené a tartozás csökkentésében.

Mindeközben a klub egy új egészségügyi centrumot szeretne létrehozni 25 millió fontból Carringtonban, melyben a legújabb MRI és CT készülékekkel azonnal vizsgálni lehetne a sérüléseket. A komplexum egy rehabilitációs részleget, egy elsõ osztályú fitness- és kondícionáló termet, egy sport tudományi egységet is tartalmazna.


goal.com

 


goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!